|

e-Kitaplar artık 3G ile bağlanıyor

00:00 - 10/01/2010 Pazar
Güncelleme: 06:06 - 10/01/2010 Pazar
Yeni Şafak
e-Kitaplar artık 3G ile bağlanıyor
e-Kitaplar artık 3G ile bağlanıyor

Mobil genişbant teknolojisini kullanan cihaz sayısı ve çeşitliliği artıyor. Kullanıcıların kitap, dergi ve gazeteleri elektronik bir ortamda okumasına izin veren e-kitap cihazları da mobil genişbant bağlantı kullanan ilk teknolojilerden biri oldu. Social News Turkey'in haberine göre, bir süredir WiFi teknolojisi bu cihazlarda kullanılıyordu, ancak cihazlar gerçek anlamda mobilite özelliğine mobil genişbant erişimiyle birlikte sahip oluyor.


Dünyanın en önemli elektronik markaları, şimdi hızla büyümekte olan bu pazara giriyor. Örneğin, Ericsson'un entegre mobil modülünü kullanan Sony'nin yeni e-kitap okuyucusu Reader Daily Edition, dünyanın en çok kullanılan 3G mobil genişbant teknolojisi olan HSPA'ya erişim özelliğine sahip. ABD'de kullanıcılarının cihazın sahip olduğu hızlı bağlantı özelliklerinden faydalanabilmelerini ise AT&T sağlıyor.



AT&T'nin Gelişen Cihazlardan Sorumlu Başkanı Glenn Lurie konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Her şeyi kablosuz olarak yapabilmeye odaklanmış durumdayız. Sony gibi güçlü bir marka e-kitap okuyucularının bağlantı özelliğine sahip olmasında önemli fırsatlar görüyorsa, biz de bu hızlı büyümekte olan tüketici elektroniği alanına mobil genişbant hizmeti sunarak her iki sektörü de güçlendirebiliriz.”


Ericsson Mobil Genişbant Modülleri Direktörü Mats Norin ise şöyle konuştu: “e-Kitaplar'ın sürekli bağlantıya sahip olması, tüketicilere yeni fırsatlar sunmakla kalmıyor, aynı zamanda da telekom operatörlerine yeni bir gelir akışı sağlıyor. Tüketici elektroniği alanında geliştirilen yeni cihazların, global mobil şebekelere bağlandığını görmek bize heyecan veriyor.”


HSPA mobil genişbant teknolojisi dünya çapında 119 ülkedeki 280'den fazla şebeke tarafından kullanılıyor.


14 yıl önce