|

Euractiv şimdi de Türkiye'de

Aa
00:00 - 17/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 16:07 - 17/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Euractiv şimdi de Türkiye'de
Euractiv şimdi de Türkiye'de

Avrupa Birliği (AB) haber ve araştırmalarını kapsayan ve AB ile ilgili 10 ülkede, 10 dilde yayın yapan internet gazetesi “euractiv.com.tr”, Türkiye'de yayın hayatına başladı.

Gazeteci Zeynep Göğüş'ün kurucusu olduğu Medya Europa tarafından Referans ve Hürriyet gazetelerinin stratejik ortaklığıyla “Türkiye'nin bir numaralı haber ve bilgi portalı olma” hedefiyle yola çıkan euractiv.com.tr, AB nezdinde ölçümlenmiş rakamlarla ayda 500 bin kişinin izlediği haber portalının Türkçe versiyonu olacak. euractiv.com.tr, AB ile ilgili doğru ve tarafsız bilgilendirmenin yanı sıra Türkiye'deki özel sektörün, resmi kuruluşların ve sivil toplum örgütlerinin AB karar mekanizmalarını etkilemesini sağlayacak çok sesli bir bilgi paylaşım ortamı yaratmayı amaçlıyor. euractiv.com.tr'nin tanıtımı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan euractiv.com.tr kurucusu ve genel yayın yönetmeni Zeynep Göğüş, bu yeni girişimin, Türkiye'nin AB gündemine yön veren bir site olma hedefiyle yola çıktığını aktardı.

Türkiye'nin AB ile ciddi iletişim sorunları bulunduğunu ifade eden Göğüş, yapılan bir araştırmaya göre Avrupa'da Türkiye'nin bir gün Birliğe üye olacağına inananların oranının yüzde 56, Türkiye'de ise yüzde 24 olduğuna işaret etti.

Göğüş, Türkiye'deki bu güvensizlikte, Avrupa'daki bazı politikacıların yaptığı sorumsuz açıklamaların rol oynadığını dile getirerek, bunun yanında haber kaynaklarının oldukça kısıtlı olmasının da önemli bir faktör olduğunu söyledi.

Bu siteyle Türkiye'nin AB ile iletişim kaynaklarını çeşitlendirmeyi arzu ettiklerini kaydeden Göğüş, “Türkiye'nin AB'de sesini duyurmada önemli bir rol üstlendiğimizi söylemek istiyoruz. euractiv.com.tr bir anlamda Türkiye için AB'nin Google'ı olacak” dedi.

Zeynep Göğüş, sitenin Türkiye için AB'de bir lobi platformu olabileceğini dile getirerek, Türkiye'deki siteyle birlikte euractiv sitelerinin ziyaretçi sayısının dünya genelinde 600 bini bulacağını aktardı.

AB-Türkiye ilişkilerinin inişli çıkışlı bir grafik gösterdiğini, ancak ilişkilerde durma noktasına gelinse bile geriye düşme olmadığını anlatan Göğüş, “Tüm üye ülkelerin başına geldiği gibi tökezlemeler olacaktır. Ama bundan gocunmamalıyız” dedi.

Göğüş, daha sonra sitenin tanıtımını yaparak, sitede yer alan bölümler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

17 yıl önce