|

Google Kuzey Kore yolcusu

Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt ve ABD'nin New Mexico eyaletinin eski valisi Bill Richardson, bu hafta içinde Kuzey Kore''yi ziyaret edecek.

Cihan
00:00 - 7/01/2013 Pazartesi
Güncelleme: 10:03 - 7/01/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Google Kuzey Kore yolcusu
Google Kuzey Kore yolcusu

Schmidt ve Richardson'un önümüzdeki günlerde ziyaret ile ilgili basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Öte yandan alınan bilgiye göre Kuzey Kore''yi ziyaret edecek heyete Google''ın düşünce kuruluşu olan Google İdea''nın müdürü Jared Cohen de katılacak. Cohen, geçen temmuz ayında Los Angeles''te Kuzey Koreli mültecileri davet ederek, Kuzey Kore''deki yoksulluk üzerine bir konferans düzenlemişti.

Geçenlerde CBS ve CNN kanallarına konuk olan New Mexico eyaletinin eski valisi Bill Richardson, gezileri hakkında bilgi verdi. Kuzey Kore''yi tamemen kişisel olarak ziyaret ettiğini söyleyen Richardson, ülkesini temsilen gitmediğini söyledi. Eskiden Kuzey Kore''yi Birleşmiş Milletler (BM) temsilcisi olarak bir çok kez ziyaret ettiğine dikkat çeken eski vali, bu kez tamamen sade bir vatandaş olarak gittiğini sözlerine ekledi.

Richardson, Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt''i ima ederek gezinin bir ticari gezi olmadığına vurgu yaptı. Schmidt''in diplomasiye ilgisi olduğunu ifade eden Richardson, kendisin onu bizzat davet ettiğini söyledi.


11 yıl önce