|

Gül'den Google CEO'suna: Türkiye ofisinizi güçlendirin

Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt Gül'e internete filtre uygulamasını sordu; Gül, Google'ın Türkiye'deki daimi ofisinin güçlendirilmesini istedi.

00:00 - 21/06/2011 Salı
Güncelleme: 20:43 - 21/06/2011 Salı
Yeni Şafak
Gül'den Google CEO'suna: Türkiye ofisinizi güçlend
Gül'den Google CEO'suna: Türkiye ofisinizi güçlend

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, enformasyon teknolojisinin demokrasinin yaygınlaşması ve kökleşmesine en büyük katkıyı sağladığını belirterek, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin buna güzel bir örnek olduğunu söyledi.


Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt ve AB Danışmanlık ve Yatırım Hizmetleri Başkanı Cem Duna'yı kabulünde enformasyon teknolojisiyle ilgili görüşlerini geniş bir perspektifle ele aldı.


Enformasyon teknolojisinin, demokrasinin yaygınlaşması ve kökleşmesine en büyük katkıyı sağladığını vurgulayan Gül, 'Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler buna güzel bir örnek' dedi.


Cumhurbaşkanı Gül, bu teknolojinin gelişmesine yaygın katkıda bulunan aralarında Google'ın da bulunduğu kuruluşları kutladı.


Enformasyon teknolojisi sisteminde tüm özgürlüklerin hiçbir kısıtlamaya uğramadan ifade edilmesine büyük önem verdiğinin altını çizen Gül, 'Hiçbir kısıtlama olmamalı ancak uygulamada bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle sistemin kendi önlemlerini kendisinin alması gerekir. Aksi halde devletler kendi kendine bazı önlemler alma yoluna gidebiliyor. Bu da sistem için bir tehdit oluşturur' diye konuştu.


Schmidt'ten Çin ve Rusya'daki uygulamalar hakkında bilgi alan Gül, Google'ın Türkiye'deki daimi ofisinin güçlendirilmesini de istedi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, internete yasak konulmamasını isteyen Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt'e, "Bu bir yasak değil, aileleri korumak adına yapılan bir uygulama.' dedi.


Gül, zararlı yayınlara karşı aileleri korumak için 22 Ağustos'ta başlayacak 'internette filtre' uygulamasının internet özgürlüğünü kısıtlama anlamına gelmeyeceğini söyledi.


Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde Google İcra Kurulu Başkanı Schmidt ile birlikte AB Danışmanlık ve Yatırım Hizmetleri Başkanı Cem Duna'yı kabul etti.


Basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmede, Schmidt'in, Gül'e internete her hangi bir kısıtlama ve yasaklama getirilmesine karşı olduklarını dile getirdiği öğrenildi.


Gül'ün ise Schmidt'e, Bu kısıtlama değil, internete çok büyük önem veriyoruz. İnternet özgürlüğünü önemsiyoruz. Ancak toplumu ayakta tutan Aile'yi de önemsemeliyiz. Aileleri korumak adına bu yapılıyor. İnternetin zararlarından aile yaşamının korunması adına bu tür önlemler alınmakta." dediği öğrenildi.


Gül'ün görüşmede; "İnternetin önemi herkesin malumu, Mısır, Tunus gibi ülkelerde yaşananlarda internetin çok büyük payı oldu. İnternet özgürlüğü çok önemli, toplumsal değişimin öncüsü; aileleri zararlı yayınlardan korumaya çalışmak interneti kısıtlama anlamı taşımıyor." diyerek internet özgürlüğünden yana olduklarını söylediği öğrenildi. ANKARA (A.A-CİHAN)

13 yıl önce