|

Huawei, Türkiye Ar-Ge Merkezi'ni açıyor

Dünyadaki 15. Ar-Ge Merkezi'ni 21 Ocak 2010 tarihinde İstanbul'da açmayı planlayan Huawei, bu merkezde 3 yılda 350 Türk mühendisinin görev almasını öngörüyor.

Melih Bayram Dede
00:00 - 14/01/2010 Perşembe
Güncelleme: 15:41 - 14/01/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Huawei, Türkiye Ar-Ge Merkezi'ni açıyor
Huawei, Türkiye Ar-Ge Merkezi'ni açıyor

Yeni nesil telekomünikasyon çözümleri alanında dünya lideri Huawei, Türkiye Ar-Ge Merkezi'ni 21 Ocak 2010 tarihinde İstanbul-Ümraniye'de açıyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından açılacak merkezin, Huawei'in ikinci en büyük uluslararası Ar-Ge merkezi olacağı bildirildi. 3 yıl içinde Türkiye'deki Ar-Ge Merkezi'ne 50 milyon doların üzerinde yatırım yapmayı planlayan Huawei, bu sayede Türkiye'deki çalışanlarına, iş ortaklarına ve sektöre, gelecek nesil telekom teknolojileri alanındaki deneyim ve uzmanlığını aktaracak.


Türkiye'deki Ar-Ge çalışmalarını değerlendiren Huawei Orta Asya ve Kafkaslar Başkanı Tang Qibing,“Türkiye'de açılan Ar-Ge merkezimiz, Huawei'nin Türkiye'ye verdiği önemin bir göstergesi. Huawei olarak bu büyüklükte bir yatırımı, Türkiye koşullarının sağladığı güven ortamı ve hükümetin Ar-Ge çalışmalarına verdiği destek sayesinde gerçekleştiriyoruz” dedi.


Türkiye'nin Avrupa ve BDT ülkelerine yakın olması nedeniyle bu bölgelerdeki müşterilerin ihtiyaç ve taleplerini karşılama açısından önemli bir üs oluşturduğunu belirten Tang Qibing, “Bu yatırımla, Türkiye ekonomisine ve Türk toplumuna önemli katkılarda bulunacağımızı düşünüyoruz. Merkezimizde Türk mühendisliği ve zekası, Avrupa'nın konsept ve tasarımlarının yanı sıra Asya'nın platform ve iş süreçleriyle de birleşecek. Ar-Ge merkezimizin faaliyete geçmesinin ardından, Türkiye'de yeni yatırımların artarak süreceğine inanıyoruz.


Qibing açıklamasına şu şekilde devam etti, “Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım, Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer ve diğer iş ortaklarımız, Huawei'in Türkiye'de yatırım yapmasına önderlik ettiler ve büyük bir vizyon ortaya koydular. Bize gösterilen güven ve sağlanan imkanlar ile Huawei'in Türkiye'ye katkıları daha da artacaktır.”


Huawei, 3 yılda 350 Türk mühendisi istihdam edecek olan Ar-Ge Merkezi'ne ilave olarak Türkiye'de bir Teknik Destek Merkezi'ne de sahip. Bu merkezde 3 yılda 150 Türk mühendisin görev alması planlanıyor. Toplamda 500'ün üzerinde Türk mühendis istihdam edecek bu merkezlerle Huawei'nin yüksek teknoloji birikimini Türkiye'ye aktarmasının yanı sıra, yeni mezunlara ve sektör profesyonellerine iş imkanı yaratması planlanıyor.


Huawei, Türkiye Ar-Ge Merkezi'nde yerel ve uluslararası pazarların telekomünikasyon ihtiyaçlarına yönelik ileri teknolojiler ve hizmetler geliştirmeyi hedefliyor. Yeni uygulamalar arasında, Katma Değerli Servisler, Ücretlendirme ve Faturalandırma, Çağrı Merkezi/Müşteri İlişkileri Yönetimi gibi yazılım ürünleri, kablosuz teknolojiler (2G/3G/4G) ve All-IP, Sabit Mobil Yakınsama (FMC), Yeni Nesil Şebekeler (NGN) alanlarında analiz ve araştırmalar, ürün planlama, optimizasyon, performans geliştirme ve pazar adaptasyonu çalışmalarının yapılması planlanıyor.


Huawei'nin bugün Asya, Avrupa ve ABD olmak üzere dünyanın farklı şehirlerinde toplam 14 Ar-Ge merkezi bulunuyor. Huawei, teknoloji, insan kaynağı ve mesleki uzmanlığını en iyi şekilde kullanarak, çalışanlarının yaklaşık %50'sini ve her yıl gelirlerinin %10'unu Ar-Ge yatırımı olarak değerlendiriyor.

14 yıl önce