|

İletişimde Global bakış açısı

Global İletişim Satış ve Pazarlama Koordinatörü Murat Küçüközdemir, Metro Ethernet ile kurumlara internet, ses ve şube bağlantıları hizmeti verdiklerini belirterek, bu hizmetlerin tek kalemde toplanmasının büyük maliyet avantajı getirdiğini söyledi.

Melih Bayram Dede
00:00 - 25/05/2008 Pazar
Güncelleme: 23:08 - 25/05/2008 Pazar
Yeni Şafak
İletişimde Global bakış açısı
İletişimde Global bakış açısı

Yıldız Bilişim Grubu şirketlerinden Global İletişim, Metro Ethernet hizmetinde iddiasını artırdı. Metro Ethernet ile internet kullanımında yüzde 10, internet, şube bağlantıları ve ses hizmetlerinde ise kurumlara yüzde 35'e varan fiyat avantajları sağlayan Global, yılsonuna kadar 3 kat büyüme hedefliyor. Küçüközdemir, Türkiye'de geçmişi henüz 3 yıl öncesine dayanan Metro Ethernet'in, ses ve veri taşımada çok yeni ancak en ileri teknoloji olduğunu belirterek, kurumların, hız ve fiyat avantajı nedeni ile hızla bu hizmete yöneldiğini kaydetti.

Metro Ethernet hizmetinin, şirketlere, işletme maliyetlerini düşürmekten, Network'ün büyütülmesinde kolaylığa kadar pek çok avantaj sağladığını vurgulayan Küçüközdemir, şöyle devam etti: “İnternet kullanımında kurumlara yüzde 10, internet ve şube bağlantılarında % 25, internet, şube bağlantıları ve ses hizmetlerinde ise yüzde 35'e varan fiyat avantajı sağlıyoruz. Ayrıca kurumun yapısı ve isteğine göre hizmetlerimizi şekillendirebiliyoruz.”

Metro Ethernet'in kurumlara sağladığı avantajlar hakkında da bilgi veren Küçüközdemir, “Metro Ethernet, en ileri teknoloji olduğu için servis seviyesi de en yüksek seviyede. Tüm servisler tek altyapıdan verilebildiğinden maliyetleri önemli ölçüde düşürüyor. 5 mbps - 1000 mbps band genişliği sağlıyor. Uzun vadede yatırım korunmuş oluyor çünkü 5 mbps hizmet alan bir müşteri, 1000 mbps'a kadar ilave yatırım yapmak zorunda kalmıyor” dedi.

Küçüközdemir, hizmetlerini Global olarak tek elde topladıklarını, dolayısıyla müşterilerinin, faturada da tek muhataplarının olduğunu, internet, noktadan noktaya ve ses faturalarının tek bir kurumdan geldiğini kaydetti. Küçüközdemir şunları söyledi:

“Müşterilerimizin faturada tek bir muhatabı var o da biziz. Ayrıca biliyorsunuz Metro Ethernet hizmetinin verilebilmesi için yeraltına fiber optik kabloların döşenmesi gerekiyor. Bu hizmeti almak isteyen ancak bölgesinde, fiber optik kablo yatırımı bulunmayan müşterilerimizin, belli taahhütler vermesi halinde bu yatırımını da kısmen veya tamamen Global olarak biz karşılıyoruz.”


16 yıl önce