|

Mark Zuckerberg'in Facebook sayfası hacklendi

Filistinli bilgisayar uzmanı Shreateh, Facebook'ta arkadaş olmadığı kişilerin bile duvarlarından bildirim yayınlamaya izin veren bir açık keşfetti.

İha
00:00 - 20/08/2013 Salı
Güncelleme: 12:05 - 20/08/2013 Salı
Yeni Şafak
Mark Zuckerberg'in Facebook sayfası hacklendi
Mark Zuckerberg'in Facebook sayfası hacklendi

Durumu site yetkililerine bildiren ve kendi web sayfasında detaylı olarak açıklayan Khalil Shreateh, Facebook'un güvenlik uzmanlarının uyarılarını dikkate almadığını belirtti.

Bu gelişmeler üzerine, Shreateh, sesini duyurmak ve sitedeki açığı göstermek için, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in duvarında bir mesaj yayınladı. Mesajda, duvarında bildirim yayınladığı için Zuckerberg'den özür dileyen Shreateh, başından geçenleri anlattı ve Facebook güvenlik uzmanlarının kendisini ciddiye almadığını ifade etti.

Mesajın yayınlanmasından dakikalar sonra, Facebook'tan bir yetkili Shreateh ile temasa geçti ve sitedeki açığı nasıl bulduğu ile ilgili detaylı bilgi istedi.

Filistinli uzmanın Zuckerberg'in duvarında yayınladığı mesajdan sonra bir açıklama yapan Facebook güvenlik uzmanlarından Matt Jones, açığı kısa sürede düzelttiklerini söyledi.

Diğer yandan, Facebook, Shreateh'in sitedeki hesabını geçici olarak askıya aldı. Facebook yetkilileri, sitede açık bulanlara verilen 500 dolarlık ödülün, izin almadan kullanıcıların duvarlarını kullanarak bu açığı göstererek kullanım koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle, Shreateh'e verilmeyeceğini ifade etti.

11 yıl önce