|

Mobil reklam internet reklamından etkili

00:00 - 27/06/2009 Cumartesi
Güncelleme: 10:24 - 25/06/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Mobil reklam internet reklamından etkili
Mobil reklam internet reklamından etkili

Mobil cihazlar üzerinden yapılan reklam yayınlarının, internet siteleri üzerinden yapılanlara göre 27 kat daha etkili olduğu bildirildi.

T-Mobile'ın, Çek Cumhuriyeti'nde yaptığı cep telefonu üzerinden reklam araştırmasına, başta Coca-Cola, Nestle, L'Oreal ve Ford gibi büyük firmalar olmak üzere 22 şirket gönüllü olarak katıldı.

T-Mobile müşterilerinden 3 bin 133'üne, reklam içerikli SMS ya da MMS gönderildi. Karşılığında kampanyaya katılan kullanıcılara bedava SMS ya da bedava konuşma dakikası hediye edildi.

Sonuçlar değerlendirildiğinde cep telefon üzerinden yapılan reklamların, internet reklamlarına göre 27 kat daha etkili olduğu belirlendi. Sonuçlar reklam verenler için yeni kampanya stratejileri oluşturmaları için önemli ipuçları verirken, kişiye özel reklamın daha etkili olduğunu da gösterdi. Öyle ki internet sitesini 7'den 70'e herkes gezerken, mobil reklamla ruj ilanı sadece bayanlara, traş köpüğü reklamı ise sadece yetişkin erkek kullanıcılara yönlendirilebiliyor.

Dünyanın önde gelen reklam ajanslarından Euro RSCG'nin Türkiye Ofisi Yaratıcı Grup Direktörü Nilüfer Altuntaş, 'Cep telefonu reklamlarının internet reklamlarından kat kat daha başarılı olması şaşırtıcı değil. İnternette kişilerin gelip reklamınızı görmesini bekliyorsunuz. Oysa cep telefonu direkt adrese teslim bir reklam mecrası. Kişinin cep telefonundaki reklamı görmemesi imkansız. Reklamı silse bile görüp siliyor' görüşünü dile getirdi.

Kullanım alışkanlıkları bakımından da cep telefonunun çok kişisel, kimseyle paylaşılmayan bir alan olduğunu belirten Altuntaş, markaların bu aidiyet duygusundan yararlanmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Altuntaş, 'Profilleme yaparak doğru içerikte mesajın doğru kişiye ulaşmasını rahatlıkla sağlayabiliyorsunuz. Haliyle etkinliği de daha yüksek oluyor' diye konuştu.


15 yıl önce