|

NEC'ten 'Virtual PC' devrimi

Melih Bayram Dede
00:00 - 28/04/2008 Pazartesi
Güncelleme: 23:24 - 28/04/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
NEC'ten 'Virtual PC' devrimi
NEC'ten 'Virtual PC' devrimi

Türkiye distribütörlüğü Özel Bilgi İşlem A.Ş. tarafından yürütülen NEC Computers Şubat 2008'de satışa sunduğu Virtual PC Center ile kullanıcı sayılarının artmasıyla dizginlenemeyen bilgi teknolojileri masraf ve karmaşasını dizginliyor. Virtual PC Center (VPCC) tamamıyla “Sanallaştırma” teknolojisine dayanmakta ve VMWare yazılımını kullanmakta. Virtual PC Center , NEC Computers'in özel olarak geliştirdiği NEC US-110 Thin Client'ların Sunucu üzerinde oluşturulan sanal PC'lere bağlanması, bunu yaparken sunucunun kaynaklarını (CPU,RAM ve Sabit Disk) kullanması mantığına dayanıyor.


Ürün, benzerlerinden farklı olarak VoIP ve Video Streaming özelliğine sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Bu özellik dolasıyla; monitörün arkasına monte edebileceğiniz ya da masanın üzerindeki harici modem büyüklüğündeki bir kutu, hem bilgisayarın, hem telefon hem de kesintisiz görüntü işleyebileceğiniz bir cihaz olabiliyor. Hatta hangi lokasyonda sisteme login olunduğunda, telefon numarası oraya taşınabiliyor. Bu yüzden Virtual PC Center “Benim masam, benim hattım, her zaman, heryerde” sloganıyla sektöre sunuluyor.


Özel Bilgi İşlem Ürün Müdürü Bülent Kuğu, IT mimarisini Virtual PC Center sistemine dönüştüren kuruluşların, donanım yükseltme gereksinimi olmaması, üzerinde sabit disk, optik sürücü, fan gibi aktif bileşenlerin bulunmamasından ötürü bakım gerektirmemesi ve standart bilgisayarların yüzde 10'u kadar elektrik harcamasıyla 3 yıllık Toplam Sahip Olma Maliyetinde yüzde 40 oranında tasarruf sağladığını belirtti.

Performans konusuna da değinen Bülent Kuğu, kuruluşların ileride oluşabilecek performans ihtiyaçlarını sadece sunuculara yapacakları küçük yatırımlarla kolayca karşılayabileceklerini ve Bilgi Teknolojileri yapılarını geleceğe taşıyabileceklerini, ayrıca yine NEC Computers'e ait sistemin yönetim yazılımı “Sigma System Center” ile tüm Bilgi Teknolojileri mimarisini kolaylıkla yönetip kontrol altında tutabileceklerini de kaydetti.

16 yıl önce