|

TELKODER başkanlığına Yusuf Ata Arıak yeniden seçildi

Melih Bayram Dede
00:00 - 1/12/2010 Çarşamba
Güncelleme: 08:50 - 1/12/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
TELKODER başkanlığına Yusuf Ata Arıak yeniden seçi
TELKODER başkanlığına Yusuf Ata Arıak yeniden seçi

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) başkanlığına Yusuf Ata Arıak yeniden seçildi. Ankara'daki ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri'nde gerçekleşen 6. Genel Kurul Toplantısı'nda açılış konuşmasını yapan Arıak, "TELKODER olarak hep doğruları söyledik. Çizgimizden şaşmadık ve amaçlarımız doğrultusunda çalışmalarımızı kesintisiz olarak sürdürdük” dedi.


Tüm bu çabalara karşın telekomünikasyon sektöründe rekabetin yeterli olmadığını vurgulayan Arıak, sektörü rekabete açmak ve tüketicinin daha kaliteli ve daha ucuz hizmet alması için kurulmuş olan BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) ve Ulaştırma Bakanlığı, görevini gerektiği gibi yapmadığını hatırlattı.


“Toplam cirosu 24 milyar TL olan Türk telekomünikasyon sektöründe yeni nesil işletmeci olan 25 şirketin cirosu 800-900 milyon TL, ki bu toplam cironun yüzde 6-7'si anlamında. Bu rakamlara da bakıldığında, yeni nesil işletmecilerin payının AB ortalamalarına göre çok düşük kaldığı net bir şekilde görülüyor” bilgisini veren Yusuf Ata Arıak, “TELKODER olarak Türkiye'de piyasanın serbestleşmesi, rekabetin gelişmesi ve tüketici haklarının korunması açısından AB ülkeleri seviyesine ulaşmaya katkıda bulunma vizyonuyla faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” diye belirtti.


Bakanlıkların, devlet kurumlarının, telekomünikasyon hizmetlerini sadece Türk Telekom'dan almalarını da eleştiren Arıak, “Örneğin Alman Hükümeti tüm hizmetleri Deutsche Telekom'dan almak zorunda mı? Neden devlet kurumlarımız ihaleyle daha ucuza hizmet almıyorlar” diye görüşlerini belirtirken TELKODER'in özellikle belediyelerin telekomünikasyon hizmetlerini ihaleyle alması için yıllardır mücadele ettiğini de hatırlattı.


“Türkiye'deki belediyelerin tamamına yakını Türk Telekom'dan hizmet alıyor” diyen Arıak, “TTNet fiyat kırarak diğer firmaları geride bırakmayı başarmışsa da TTNet'in bu ihalelere girmesi skandaldır. Zira sadece internet hizmeti vermek için kurulmuştur. BTK'nın internetin dışındaki hizmetler için TTNet'e lisans vermesi büyük yanlıştır. Yanlış devam ediyor” diye konuştu.


TTNet'in, denetim dışı, ikinci bir Türk Telekom gibi hizmet vermesine karşı çıkan Arıak, özetle gerçek rekabet sağlandığı takdirde internet abonelerinin sayısı artacağını, sektörün cirosunun katlanacağını ve internet faturalarının düşeceğini ifade etti.


• Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Üyeler

Yusuf Ata ARIAK - Başkan

M. Tanju ERKOÇ - Başkan V.

M. Rifat BAYATLIOĞLU - Sayman

Şevki KUYULU - Üye

Murat KÜÇÜKÖZDEMİR - Üye


Dilek SALMAN - Yedek Üye

Halil Nadir TEBERCİ - Yedek Üye

Banu Baykara MERMERCİOĞLU - Yedek Üye

Çağatay KALKANOĞLU - Yedek Üye

Hüseyin ÇAĞLAR - Yedek Üye


• Denetleme Kurulu Asil ve Yedek Üyeler

Melih ÖZGÜÇ - Başkan

İlyas TURGUT - Üye

Cem DOĞRUSÖZ - Üye


Kağan AKCAN - Yedek Üye

Ceyhun ÖZATA - Yedek Üye

Gökhan ERKMAN - Yedek Üye



***



13 yıl önce