|

Türk Telekom'un SAP projesi 'En İyi Proje'

Melih Bayram Dede
00:00 - 2/05/2008 Cuma
Güncelleme: 10:50 - 2/05/2008 Cuma
Yeni Şafak
Türk Telekom'un SAP projesi 'En İyi Proje'
Türk Telekom'un SAP projesi 'En İyi Proje'

Türk Telekom'un SAP projesi, 13'üncüsü düzenlenen SAP Forum'da “2007 Yılı En İyi Proje Ödülü”ne layık görüldü. Türkiye'nin en büyük SAP projelerinden biri olan uygulama sadece altı ayda hayata geçirilerek, bugüne kadar en kısa sürede hayata geçirilen en yaygın Kurumsal Kaynak Planlaması uygulaması oldu.


Türkiye'nin telekomünikasyon devi Türk Telekom'un 1 Ocak 2008 itibariyle çalışanların kullanımına açtığı kurumsal kaynak planlama (ERP-Enterprise Resource Planning) uygulaması, geçtiğimiz günlerde düzenlenen SAP Forum 2008'de “2007 Yılı En İyi Proje Ödülü”ne layık görüldü.


SAP Türkiye yetkilileri, Türk Telekom'un 230 şubesinde toplam 1800 kullanıcı tarafından kullanılan SAP sisteminin, coğrafi yaygınlık ve kullanıcı sayısı açısından Türkiye'nin en büyük SAP projelerinden biri olduğunu kaydetti.


Öte yandan, Türk Telekom'un altı ay içinde uygulamaya geçirdiği projenin, yaygınlığı da göz önünde buludurularak, Türkiye'de en kısa sürede hayata geçirilen Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP-Enterprise Resource Planning) uygulaması olduğu belirtildi.


SAP Forum 2008'de ödülü kabul eden Türk Telekom Finans Başkanı Ersin Topçuoğlu, projenin 6 ayda hayata geçirilmesinde katkısı olan kurum çalışanlarına ve uygulama danışmanlığını veren Siemens'e teşekkür etti. Topçuoğlu bu projenin geçekleştirilmesinin Türk Telekom en önemli hedefi olan hizmet kalitesine de olumlu yansıyacak önemli bir adım olduğunu belirtti.


SAP ERP çözümü ile iş süreçlerinde verimliliği artıran Türk Telekom dönüşüm projesiyle, şirketin finans yönetimi, satınalma yönetimi ve stok yönetimi süreçleri şeffaflaştı.


Türk Telekom bünyesinde uygulanan SAP yazılım çözümleri, kurumun finans, lojistik, insan kaynakları ile kurumsal yönetim ve karar destek süreçlerindeki ihtiyaçlarını karşılayacak.

16 yıl önce