|

Yemeksepeti.com'a Avrupalı ortak

Avrupa'nın önemli yatırım grupları arasında yer alan European Founders Fund, ülkemizin en çok tercih edilen yemek siparişi sitesi yemeksepeti.com'un yüzde 20'sine ortak oldu.

Melih Bayram Dede
00:00 - 3/05/2008 Cumartesi
Güncelleme: 16:46 - 3/05/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Yemeksepeti.com'a Avrupalı ortak
Yemeksepeti.com'a Avrupalı ortak

Türkiye'nin ilk ve en büyük online yemek siparişi sitesi yemeksepeti.com, yabancı ortaklıklarla daha da güçleniyor. İnternet ve teknoloji alanında faaliyet gösteren firmalara yaptığı yatırımlarla Avrupa'nın önemli yatırım grupları arasında yer alan European Founders Fund, yemeksepeti.com'a ortak oldu. European Founders Fund ile hayata geçirilen ortaklığın ardından yemeksepeti.com'un hem ülkemizin farklı şehirlerinde büyümesini sürdürmesi, hem de yurtdışında değişik ülke ve şehirlerde hizmet vermeye başlaması amaçlanıyor.


YÜZDE 20 AVRUPALI ORTAĞIN

Yemeksepeti.com'un yüzde 20'sine ortak olan Almanya merkezli European Founders Fund, Avrupa başta olma üzere, internet alanında küresel başarı markası olma yolunda emin adımlar atan yenilikçi ve inovatif firmalara yatırım yapmasıyla tanınıyor. Ortaklığın gerçekleşmesinin ardından yemeksepeti.com'un kurucuları şirket yönetimini üstlenmeye devam edecek ve firmada yapısal değişiklik olmayacak.


2000 yılında kurulan yemeksepeti.com bugün itibariyle İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli ve Kıbrıs'ta faaliyet gösteriyor. Halen 2.650 üye restoran ve 370.000 kayıtlı kullanıcıya sahip olan yemeksepeti.com, günde aldığı 10.000 siparişle 30.000'den fazla kişiye hizmet veriyor.


"HEDEF KÜRESEL MARKA OLMAK"

European Founders Fund ile gerçekleştirilen ortaklıkla birlikte yemeksepeti.com'un bir dünya markası olma yolunda önemli bir adım attığını belirten yemeksepeti.com Genel Müdürü Nevzat Aydın şunları söyledi:


“Yemeksepeti.com kurulduğu günden bu yana kendi alanında ilkleri ve yenilikleri hayata geçirdi. Bugün itibariyle Türkiye'nin 8 ilinde ve Kıbrıs'ta hizmet veriyoruz. Ancak hedefimiz yemeksepeti.com'u hem Türkiye'de çeşitli projelerle güçlendirmek hem de dünyanın farklı ülke ve şehirlerine de hizmet ulaştıran küresel bir marka haline getirmek. Yurtdışındaki alternatiflere baktığımızda, yemeksepeti.com'un üye restoran ve kullanıcı sayısı olarak tüm dünyada ilk sıralarda yer aldığını görüyoruz. Bu nedenle de bugüne dek birçok firma ve yatırımcıdan ortaklık teklifi aldık ve almaya da devam ediyoruz. Bize gerçekten güç katacağına inandığımız ve hedeflerimize ulaşmamıza destek olacağına inandığımız için European Founders Fund'ın ortaklık teklifini kabul ettik. Bundan sonraki hedefimiz, hizmet verdiğimiz coğrafyayı genişletmek ve yemeksepeti.com'un başarı öyküsünü daha da yüksek bir ivmeyle devam ettirmek.”


ÜLKENİN İLK YEMEK SİTESİ

Ülkemizin ilk ve en büyük online yemek siparişi sitesi olan yemeksepeti.com, 2000 yılında kuruldu. Bugün itibariyle İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli ve Kıbrıs'ta faaliyet gösteren yemeksepeti.com, ülkemizdeki paket servis anlayışına çok daha verimli ve hızlı bir alternatif getirdi. Türkiye çapında yaygın hizmet vermeyi kendine misyon edinen yemeksepeti.com, tüm internet kullanıcıları ve ilgili restoranlara, internetten yemek siparişi verebilme ve alabilme olanağı sağlıyor. Halen 2.650 üye restoran ve 370.000 kayıtlı kullanıcıya sahip olan yemeksepeti.com, günde aldığı 10.000 siparişle 30.000'den fazla kişiye hizmet veriyor. Yemeksepeti.com, internet üzerinden sunduğu hizmetin yanı sıra wap.yemeksepeti.com, SMS ve DIGITURK 525. kanaldan da sipariş kabul ediyor.


YATIRIMCILARA DESTEK VERİYOR

Avrupa'nın önde gelen yatırım grupları arasında yer alan European Founders Fund ise, kendini “yatırımcılara destek veren yatırımcılar” olarak tanımlıyor. Grup, yenilikçi ve inovatif iş yapma anlayışına sahip internet ve teknoloji firmalarına yatırım yapıyor. European Founders Fund çalışmalarını Avrupa'daki internet firmalarında yoğunlaştırmış bulunuyor ve kendi alanında öncü olarak nitelenen firmaların faaliyetlerini geliştirmelerine yardımcı olmayı hedefleyen yatırımlar gerçekleştiriyor. European Founders Fund'ın yatırım yaptığı firmalar arasında alando/eBay Germany, Jamba!, Linkedin, oanda ve facebook gibi markalar bulunuyor.

16 yıl önce