|

3. İstanbul Bilişim Kongresi Mayıs'ta

00:00 - 22/03/2009 Pazar
Güncelleme: 14:30 - 24/03/2009 Salı
Yeni Şafak
3. İstanbul Bilişim Kongresi Mayıs'ta
3. İstanbul Bilişim Kongresi Mayıs'ta

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İstanbul tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek İstanbul Bilişim Kongresi'nde “Yönetişim” ana teması altında Kurumsal Yönetişim'de Bilgi Teknolojileri Yönetişiminin rolü tartışılacak.


TBD İstanbul tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek İstanbul Bilişim Kongresi, TBD'nin giderek gelenekselleşen etkinlikleri arasında yerini alıyor. İstanbul'da kamu ve özel sektör bilişimcilerini buluşturan, akademisyenler ile sektör temsilcilerini bir araya getirerek bilgi paylaşımı ve işbirliği olanakları yaratmayı hedefleyen “İstanbul Bilişim Kongresi” her yıl kamuoyunun ilgisini çeken zengin içeriğiyle gündemi belirlemektedir.


İlk İstanbul Bilişim Kongresi “Kurumsal Yazılım” ana teması ile 2007 yılında düzenlenerek ülkemiz ve dünyadaki kurumsal uygulamaların geleceği tartışıldı. 2008 yılında “Bütünleşim” sloganı ile gerçekleştirilen 2. İstanbul Bilişim Kongresi'nde ise Kurumsal Yazılım ile iş süreçlerinin ve gelişen teknolojilerin birbirlerini nasıl etkiledikleri tartışıldı.


Bu yıl hazırlıklarını sürdürdüğümüz 3. İstanbul Bilişim Kongresi ise “Yönetişim” ana teması altında Kurumsal Yönetişim'de Bilgi Teknolojileri Yönetişiminin rolününün tartışılacağı son derece zengin bir programla 29-30-31 Mayıs tarihlerinde Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi salonlarında gerçekleştirilecek.


Özel ve Kamu sektöründeki bilişimcileri ve akademisyenleri hedefleyen III. İstanbul Bilişim Kongresi'nin ana teması “Yönetişim” olarak belirlendi.


Günümüzde çağdaş işletmeler, Kurumsal Yönetişim ilkelerini küresel ekonominin belirsiz koşullarında ve zorlu rekabet ortamında ­iş süreçlerini iyileştirme, verimliliğini artırma ve maliyetlerini azaltma gibi temel hedefler doğrultusunda uygularken, bilişim teknolojilerini de kurumsal hedeflerine uygun bir şekilde kullanabilmeyi hedeflemektedirler.


Kurumsal yönetişim, kurumun önemli kararlarını vermek, stratejilerini belirlemek ve süreci yönlendirmek amacıyla kullanılan bir araç olma özelliği taşıyor. Buna göre Bilgi Teknolojileri yönetişimi de kurumsal yönetişimin bir bileşeni olarak hem kurum stratejilerini desteklemek, hem de kendi yapılanmasını ve standartlarını belirlemek durumundadır.


Bilişim teknolojileri (BT) yönetişimi, bilgi teknolojileri hedeflerinin iş hedeflerinden bağımsız sürdürülmesi riskini önlemeyi hedefleyen bir yönetim şeklidir.


BT Yönetişimi, bilgi teknolojileri birimleriyle organizasyonların üst düzey yöneticileri arasındaki iletişim kopukluğunun giderilmesini sağlamakta, bilgi teknolojileri performansının üst yönetim tarafından takip edilmesini kolaylaştırmaktadır.


III.İstanbul Bilişim Kongresi'nde “Yönetişim”, Verimlilik Yöntemleri, Bilgi ve Bilişim Güvenliği, Altyapıda Bütünleşim ile Teknoloji ve İnsan olmak üzere dört ana başlık altında ve çeşitli boyutlarıyla ele alınacak.


- Verimlilik Yöntemleri; Proje Yönetimi, Çevik Yöntemler, Sanallaştırma, Ağişlem (grid computing) Çevreci BT, ITIL, CoBIT, SoX, CMMr…


- Bilişim Güvenliği; Ağ Güvenliği, Bilgi Güvenliği, İş Sürekliliği, Mahremiyet…


- Altyapı ve Bütünleşim; İnternet ve Mobil İletişim, SOA, Açık Kaynak, Veri Göçü, Kimlik Yönetimi, Dış Kaynak Hizmetleri, Yönetilebilir Altyapılar…


- Teknoloji ve İnsan: 21. yy'ın bilişimcisi; e-Öğrenme, Gençlik ve Bilişim, Bilişim Eğitimi..


Ayrıntılı bilgi için
web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
15 yıl önce