|

790 gramlık bisiklet: Audi Sport Racing Bike

Otomobil dünyasının en önemli markalarından birisi olan Audi, şimdi de karşımıza sadece 790 gram gibi ultra hafif denilebilecek bir kadro ağırlığına sahip olan yeni bisiklet modeli ile çıktı.

Yeni Şafak ve
10:25 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 11:57 - 22/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Audi Sport Racing Bike ismi altında satışa sunulan model, isminden de anlaşılacağı üzere yarışçıları hedef alan ve sınırlı sayıda üretilen bir yarış bisikleti. Bu denli hafif olmasının sebebi ise gövdesinde ve tekerleklerinde tamamıyla karbon fiber malzeme kullanılması. Üretiminin küresel çapta toplam 50 adetle sınırlı kalacağı belirtilen bisiklet sadece özel taleplere karşılık üretilecek ve tanesi 19,000 dolardan satılacak.



790 gramlık ağırlığın ne denli hafif olduğunu gözümüzde canlandırabilmek pek de güç olmasa gerek ama yine de şöyle bir örnek şekillendirmekte fayda var: 5 tane Galaxy S6'yı (yahut iPhone 6+'ı) terazinin bir kefesine koysak bu bisikletin gövdesi daha hafif gelecek!



Bu arada gerçi en başta belirttik ama bir kez daha vurgulamakta fayda var: Modelin sadece kadro ağırlığı 790 gram, toplam ağırlık ise 5.8 kilogram. Gerçi bu haliyle dahi dünyanın en hafif bisikletlerinden birisi.







Son olarak da meraklılarına bir dipnot düşelim: Yukarıda dünyanın en hafif yol bisikletini görüyorsunuz. Gunter Mai tarafından özel olarak üretilen bu modelin kadro ağırlığı 642.5 gramken, toplam ağırlığı ise sadece 2.9 kilogram. Üstelik 'şov amaçlı' üretilen bir model de değil bu. Bizzat kendisi üzerinde 20,000 kilometreden fazla yol yapmış. Fiyatı ise tam 45,000 dolar.







#audi
#bisiklet
#otomobil
#bisiklet yarışı
9 yıl önce