|

ABD 'elektromanyetik darbe' hazırlığında

Amerika ordusu, şimdiye kadar sadece filmlerde gördüğümüz türden bir silah geliştirdi.

Yeni Şafak
18:25 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 18:55 - 27/05/2015 Çarşamba
Diğer

ABD Hava Kuvvetleri ile Boeing işbirliğinde gerçekleştirilen çalışmaların 'meyvesi' ortaya çıktı. CHAMP (counter-electronics high-powered microwave advanced missile project) ismini taşıyan proje dahilinde geliştirilen silah elektromanyetik bir bomba ya da daha mütevazı ifadeyle misil.



Belirlenen bölgeye havadan nokta atışı ile yollanan misil, atıldığı bölgedeki tüm elektronik aygıtları felce uğratarak düşmanın veri merkezlerini, sunucuları vb. gibi sanal can damarlarını etkisiz hale getiriyor. Üstelik sadece yüksek değerde mikrodalga enerji ihtiva ettiği için tüm bunları tek bir can kaybı dahi yaşatmadan gerçekleştiren silah aynı şekilde herhangi bir fiziksel zarara da yol açmıyor.



Geliştirilmesine geçtiğimiz yıllarda başlanan ve ilk testi 2012 yılında Utah'taki bir askeri binada gerçekleştirilen silahın, deneme esnasında oldukça geniş ölçekli bu binadaki tüm elektronik tesisatı kapatması neticesinde çalışmaların hızlandırıldığı projenin 2016 yılı itibarı ile aktif olarak kullanılmaya başlanması hedefleniyor. Hava Kuvvetlerinin nihai amacı ise uzun menzilli füzelerini bu misillerle güçlendirmek ve belirlenen bölgelere saldırı öncesi düşmanın veri merkezlerini imha ederek kendilerine yönelik yapılacak saldırıları daha başlamadan bitirmek.






#teknoloji
#teknoloji çağı
#bilim
#silah
#boeing
#savaş
9 yıl önce