|

Acarer: İnternet kullanıcı sayısı 50 milyon

00:00 - 3/01/2012 Salı
Güncelleme: 13:59 - 3/01/2012 Salı
Yeni Şafak
Acarer: İnternet kullanıcı sayısı 50 milyon
Acarer: İnternet kullanıcı sayısı 50 milyon

BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Gediz Üniversitesi'yle yaptıkları protokol töreninde ilginç bilgiler verdi. Acarer, "İnternet kullanımında Avrupa'yı yakaladık, 2012'de geçeceğiz. Köylüler bile artık daha hızlı internet istiyor. Cep telefonu görüşme süresinde de Avrupa'yı geride bırakmak üzereyiz" dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), ortak projeler yürütmek için İzmir'de Gediz Üniversitesi'ni seçti. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik'le, BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer, protokol imzaladı. Prof. Dr. Çevik, bilişim ve iletişim teknolojileri alanında güçbirliği yapacaklarını açıkladı, "Teknolojiye ve araştırmaya dayalı bir üniversiteyiz. Dünya bilimine saygın araştırmalar, yeni buluşlar kazandırmak istiyoruz. BTK'yla el ele vererek önemli işler gerçekleştireceğiz” dedi.

Dr. Tayfun Acarer de araştırma ve geliştirme üzerine TÜBİTAK projeleri hazırlamayı hedeflediklerini kaydetti, şunları söyledi: "Gediz Üniversitesi'nin altyapısından, dinamizminden, deneyimli bilim insanlarından ve genç beyinlerinden yararlanarak yeni teknolojiler geliştirebiliriz. Ar-Ge için gençlere ihtiyaç var. Çin, Hindistan ve Güney Kore, gençler sayesinde yeniliklere imza atıyor. Ülkemiz de bu alanda büyük potansiyele sahip. Böyle anlaşmalarla ve ortak çalışmalarla bu potansiyeli harekete geçirmeyi planlıyoruz"


50 MİLYON İNTERNET KULLANICISI VAR

BTK Başkanı, internet ve telefon kullanımı üzerine de çarpıcı istatistikler paylaştı. Dr. Acarer, Türkiye'nin Avrupa'nın zirvesine yerleştiğine işaret etti, şöyle konuştu, "Avrupa'da toplumun yüzde 65'i internet kullanıyor. Bizde de 50 milyon kullanıcıyla oran yüzde 65. Ancak sayı giderek artıyor. 2012'de yüzde 70'lik oranla Avrupa'yı geride bırakacağız. İnternet, kırsal kesimde bile hayatımızın ayrılmaz parçası haline geldi. Köylüler, veri aktarma ve alma hızı yüksek geniş bantlı internet hizmeti talep ediyor. Bu durum gelinen noktayı anlatıyor. Telefon kullanımında da sonuç farklı değil. 2010'da Avrupa'da aylık 248 dakika ortalama abone görüşme süresiyle Fransa birinci, İrlanda 2'nciydi. Türkiye ise 219 dakikayla 3'üncüydü. Ülkemizde bu yıl ortalama konuşma süresi 261 dakikaya yükseldi. Bu sonucun bizi Avrupa birinciliğine taşımasını bekliyoruz. Şu an 65 milyon cep telefonu abonemiz ayda ortalama 201 de SMS atıyor" BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer, internet ve telefon kullanımının hızla artmasını ekonomideki büyümeye, hizmet sağlayıcılar arasındaki rekabete ve genç nüfusa bağladıklarını da dile getirdi.

12 yıl önce