|

Amazon Twitch'i Google'dan kaptı

Google'ın satın alacağını düşündüğümüz online alışveriş platformu, Twitch'i 970 milyon dolarla Amazon satın aldı.

.
00:00 - 26/08/2014 Salı
Güncelleme: 12:06 - 26/08/2014 Salı
Yeni Şafak
Amazon Twitch'i Google'dan kaptı
Amazon Twitch'i Google'dan kaptı

Dünya çapında sıkı oyuncuların vazgeçilmezleri arasında olan oyun odaklı canlı video akış servisi Twitch, Amazon tarafından satın alındı. Daha önce Google'ın da ilgilendiği site 970 milyon dolar nakite Amazon'un oldu.

Bugün ortaya çıkan ilk iddialar, henüz doğrulanmamış satın almanın gerçekleşmek üzere olduğunu işaret ediyordu. Wall Street Journal gazetesi, Amazon'un anlaşmayı sağlamak üzere olduğunu açıklamasıyla gündeme gelen gelişme kısa bir süre önce resmiyete kavuştu.

Gamasutra sitesin haberine göre, Twitch'ten gelen açıklama ile satın alma resmen doğrulandı. Şirket CEO'su Emmett Shear yayımladığı teşekkür mesajında, 3 yıldan biraz fazla bir sürede kaydedilen başarıya dikkat çekti ve Amazon'un şirketlerini satın almasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Hali hazırda, ayda 55 milyondan fazla kullanıcı tarafından ziyaret edilen Twitch, 6 Haziran 2011 tarihinde kuruldu. 18 - 49 yaş arasındaki Twitch kullanıcıları günde ortalama 106 dakika oyun oynadığı ve daha fazla oynamak için TV seyretmekten vazgeçtiği belirtiliyor. Bakalım Amazon hardcore oyuncuları mutlu etmeyi başarabilecek mi?

10 yıl önce