|

Apple, Android'i üçe katladı

Çıkışının üzerinden henüz bir ay geçmesine karşın beklentilerin oldukça üzerinde bir satış başarısına erişmeyi başaran Apple Watch, daha şimdiden Android tabanlı rakiplerini üçe katlamayı başardı.

Yeni Şafak ve
18:15 - 25/05/2015 الإثنين
Güncelleme: 15:16 - 25/05/2015 الإثنين
Diğer

Çıkışının üzerinden henüz bir ay geçmesine karşın beklentilerin oldukça üzerinde bir satış başarısına erişmeyi başaran Apple Watch, daha şimdiden Android tabanlı rakiplerini üçe katlamayı başardı. Nisan 2015 tarihinde; Amerika, İngiltere ve Japonya'nın aralarında olduğu birkaç ülkede satışa sunulan Apple Watch bu kısıtlı erişimine karşın şimdiye kadar 2.5 milyon adet satış gerçekleştirmeyi başardı. Toplam satışın yarısının ilk gün gerçekleştiği belirtilirken gün başına satış ortalamasının 11 bin adet dolayında olduğu ifade edildi.



Satış tahminlerindeki en isabetli pazar araştırma firmalarından birisi olan Morgan Stanley'in analizcilerinden Katy Huberty konuya ilişkin raporunda Apple Watch'un yıllık tahmini satış adetini %20'lik bir artışla 30 milyondan 36 milyona güncellediklerini belirtirken eğer Apple'ın halihazırda üretim aşamasında yaşadığı belirtilen tedarik sıkıntısını gidermesi halinde rakamın daha da yukarıya çıkabileceğinin altını çiziyor. Yine önemli araştırma firmalarından birisi olan Business Insider'ın raporuna baktığımızda da benzer verilerle karşılaşıyoruz. Şöyle ki, bu yılki toplam pazar payının %40 olması beklenen Apple Watch'ın 2017 itibarı ile %48'e yükselmesi öngörülüyor. Karşılaştırma yapacak olursak Android tabanlı akıllı saatlerin 2014 yılı içerisinde toplam 720 bin dolayında satıldığını söyleyebiliriz. Yani diğer bir deyişle Apple'ın saati rakiplerinin toplamını üçe katlamış durumda.



Geçtiğimiz günlerde Türkçe dil desteğinin de verilmeye başlandığı Apple Watch, önümüzdeki ayın sonu itibarı ile Türkiye'nin de aralarında olduğu çok sayıda ülkede yaygın pazar dağıtımına geçmesi bekleniyor.







#apple
#apple watch
#akıllı saat
#android
#google
#iphone
#ios
#galaxy gear
٪d سنوات قبل