|

Apple'dan 2 yeni ürün: iPad ve iMac

Apple, 16 Ekim''de düzenleyeceği bir organizasyon için davetiyeleri göndermeye başladı. Şirketin organizasyon kapsamında yeni nesil iPad modelini ve 27 inç''lik iMac''i tanıtması bekleniyor.

Ntv
00:00 - 9/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:34 - 9/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Apple'dan 2 yeni ürün: iPad ve iMac
Apple'dan 2 yeni ürün: iPad ve iMac

Geçen ay Kaliforniya''da yeni nesil iPhone modelleri iPhone 6 ve iPhone 6 Plus''u tanıtan Apple, önümüzdeki hafta yeni bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

Apple''dan yapılan açıklamaya göre, şirket, 16 Ekim''de bir organizasyon düzenleyecek. Apple''ın bu organizayon kapsamında yeni iPad ve iMac''i tanıtması bekleniyor.

Teknoloji sitelerinde yer alan iddialara göre, Apple''ın tanıtacağı düşünülen yeni iMac, 27 inç Retina ekrana ve 5K çözünürlüğe sahip olacak.


Apple''ın önümüzdeki hafta tanıtacağı düşünülen yeni iPad''in ise, 9.7 inç boyutunda olması ve ''İpad Air 2'' adını alması bekleniyor. cihazın iPhone 6 ve iPhone 6''da da bulunan renk seçeneklerine sahip olacağı iddia ediliyor.

Şirketin piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni nesil iPad ile bu kulvardaki düşen satışlarını arttırmayı hedeflediği tahmin ediliyor. Apple''ın iPad satışları, son çeyrekte geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 8 düşmüştü.

Apple, geçen senenin aynı döneminde düzenlediği bir toplantıda yeni iPad modellerini görücüye çıkartmıştı. ABD merkezli şirket, 16 Ekim''deki organizasyonunun detayları hakkında henüz bilgi vermedi.

10 yıl önce