|

Apple'ın CEO'su görevden ayrıldı

00:00 - 15/01/2009 Perşembe
Güncelleme: 11:39 - 15/01/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Apple'ın CEO'su görevden ayrıldı
Apple'ın CEO'su görevden ayrıldı

Bilgisayar devi Apple'ın kurucusu ve Genel Müdürü Steve Jobs, hastalığı nedeniyle görevinden ayrıldığını açıkladı. Jobs'ın yerine geçici olarak Operasyon Müdürü Tim Cook geçecek.


2004 yılından bu yana pankreas kanseri ile savaşan Steve Jobs, sağlık durumunu gerekçe göstererek, görevinden geçici olarak ayrıldığını açıkladı. Apple'ın kurucusu ve genel müdürü olan Jobs, tüm Apple çalışanlarına e-posta göndererek, mevcut durumu aktardı.


Geçtiğimiz aylarda yapılan sağlık kontrollerine oranla son kontrolünde durumunun daha kötü olduğunu öğrenen Jobs, tedaviye ağırlık vermek için buna mecbur kaldığını kaydederek, yerine Operasyon Müdürü Tim Cook'un geçeceğini açıkladı.


Jobs, çalışanlarına gönderdiği e-postada, "Geçtiğimiz haftadan beri yapılan sağlık kontrollerinde durumum tahmin ettiğimden biraz daha karmaşık hale gelmiş. Bu nedenle biraz daha kendi sağlığıma odaklanmam gerektiğini düşünüyorum. Bu süre içerisinde Apple'da çalışan herkesin kendi görevine odaklanacağından şüphem yok. Sonuç olarak Haziran sonuna kadar sağlık gerekçesiyle görevimden ayrı kalmaya karar verdim" ifadelerine yer verdi.

15 yıl önce