|

Audi R8 e-tron: Sürücüsüz,elektrikli ve hız delisi

Bir araba düşünün ki kendi kendine gidebilsin, elektrikle çalışsın ve dahası süper arabalara yaklaşan bir performansa sahip olsun. İşte Audi R8 e-tron!

Yeni Şafak
12:25 - 26/05/2015 Salı
Güncelleme: 17:43 - 26/05/2015 Salı
Diğer

Geçtiğimiz günlerde

karşımıza çıkan Audi şimdi de sürücüye gerek duymaksızın kendi kendine gidebilen, üstelik elektrikli ve dahası oldukça hızlı yeni süper arabasını tanıttı.



Audi'nin Asya'da düzenlenen CES Fuarı'nda karşımıza çıkardığı model, firmanın tepe seviye modellerinden R8 e-tron'un güncellenmiş versiyonu. Sahip olduğu zengin teçhizatıyla arabadan ziyade adeta bir uzay üssünü andıran araçta aralarında lazer tarayıcıdan, video kameralara, ultrasonik dedektörlerden radar dedektörlerine kadar çok sayıda sensöre yer verilmiş durumda. İşte tüm bu donanımlardan çıkan verileri ise 'zFAS' sürücü yardım sistemine entegre eden Audi bu sayede aracın yolda nasıl hareket edeceğini merkezden tamamıyla kontrol edip yönlendirebiliyor.





Konuya meraklı okurlarımızın bileceği üzere Audi zaten bu tür otonom girişimlerle, elektrikli araç girişimlerinin üzerine zaten uzun bir süredir eğiliyor ama bu modeli şimdiye kadar yapılanlardan farklı kılan temel özellik, her iki girişimin de en iyi taraflarını sentezleyebilmiş olması. Şöyle ki, Audi R8 e-tron elektrikli olmasına karşın oldukça yüksek performans sunan bir model. Kaputunun altında yer verilen iki adet 170 kW'lık elektrik motoru sayesinde 0-100 km/s ivmelenmesini sadece 3.9 saniye içerisinde gerçekleştirebilen aracın erişebildiği sürat ise saatte 250 km. Bir diğer güzel tarafı ise tam şarj süresinin 2 saat içerisinde gerçekleşebilmesi ki performansıyla paralel değerlendirdiğimizde gayet tatminkar olduğunu söyleyebiliriz.





Gerek Audi'den olsun gerekse diğer üreticilerden olsun bu ve benzeri konseptler giderek daha çok karşımıza çıkmaya başladı. Yavaş ama emin adımlarla Will Smith'in iRobot dünyasına doğru ilerliyoruz desek yeridir sanırız.



#otomobil
#teknoloji
#audi
#elektrikli araba
#sürücüsüz otomobil
#süper otomobiller
9 yıl önce