|

Avea CEO'su Akdemir: Sektörde oyunun kurallarını yeniden yazdık

GSM sektöründe 7. Yılını kutlayan Avea'nın CEO'su Erkan Akdemir, “Üç konuda sektöre öncülük ettik ve oyunun kurallarını yeniden yazdık. Her yöne konuşturduk, gerçek ve uygun fiyatlarla konuşturduk, numara taşınabilirliğinin hayata geçmesini sağladık” dedi.

Melih Bayram Dede
00:00 - 25/07/2011 Pazartesi
Güncelleme: 09:02 - 27/07/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Avea CEO'su Akdemir: Sektörde oyunun kurallarını y
Avea CEO'su Akdemir: Sektörde oyunun kurallarını y

Avea CEO'su Erkan Akdemir, yılın ilk yarısında şirketin abone sayısının, 12.2 milyona ulaştığını ve geçen yılın aynı dönemine göre 756 bin abone artışı yaşandığını açıkladı. Avea'nın faturalı abone sayısı ise 5.4 milyona çıktı. Avea'nın sektördeki 7. yılı nedeniyle Çeşme Sheraton Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Akdemir, “Avea'nın toplam geliri 759 milyon oldu. Gelirlerde geçen yıla göre yüzde 18 artış yaşandı. 2011 yılı 1. çeyreği itibariyle pazar payımız yüzde 19.2, abone başına elde ettiğimiz gelir ise 20.5 TL. olarak gerçekleşti. Manşet arayanlar için manşet hazır; 2011′de depara kalktık.” dedi.


GELİRLERDE YÜZDE 13 ARTIŞ

Gelirlerini yüzde 13 artırmayı başaran Avea'nın abone sayısında büyük artış meydana geldi. 2010′un aynı döneminde toplam 11,5 milyon aboneye sahip olan Avea'nın abone sayısı 31 Mart'ta 11.8 milyona yükselirken, şirket yılın ilk yarısını ise 12.2 milyon abone ile kapattı. Avea'nın geçtiğimiz yıl 4.4 milyon olan faturalı abone sayısı ise 5.4 milyona yükseldi. Bir önceki çeyreğe göre yüzde 7′lik abone artışı sağlandı. Şirketin abone başına elde ettiği gelir rakamı (ARPU) ise son bir yılda yüzde 15,4 artışla 17.8 TL'den 20.5 TL'ye yükseldi. 31 Mart'ta sona eren ilk çeyrekte bu rakam 19.1 TL'ydi. Şirket, FAVÖK'ü ise yüzde 29 artırmayı başardı. Şirketin 2G ve 3G teknolojisine sahip iletişim kulesi sayısı ise 19 bine ulaştı.


“HER YÖNE İLE DEVRİM YAPTIK”

Akdemir, şirketin 23 Haziran 2004′te Aria ve Aycell'in birleşmesiyle kurulduğunu hatırlatarak sektörde ilkleri başlattıklarını söyledi. Akdemir, “2009′da Avea 'Her Yöne' furyasını başlattı. Ve bu GSM sektöründe bir devrim etkisi yarattı. Avea, öğretmen, öğrenci ve kamu olarak konuşma kümeleri oluşturdu. Bu yaklaşımı Türkiye'ye ilk kez Avea getirdi. 2010′da arabağlantıda fiyat düşmesi devam etti. 'Her Yöne' tarifeleri hızla arttı. Şebeke dışı konuşmalar yüzde 30′u geçti. Kontörden TL'ye geçildi.” dedi.


OYUNUN KURALLARINI BİZ KOYDUK

Akdemir, Avea'nın üç konuda sektöre öncülük ettiğini ve oyunun kurallarını kendisi belirleyerek yeniden kurduğunu söyledi. Akdemir öncülük ettikleri üç konuyu şöyle sıraladı: “Her Yöne Konuşturduk; Sektörün ve Türkiye'nin teknoloji şirketi olmanın gereğinin herkesin herkesle iletişimi olduğuna inandık. Her yöne dakika ve fiyat avantajlı tarifeleri pazara ilk Avea sunarak iletişim özgürlüğü ilan ettik. Gerçek ve uygun fiyatla konuşturduk; Avea en başta iletişimin bir hak olduğuna inanıp insanların iletişim hakkına saygı gösterdi. Bu misyonla yola çıkan Avea'yı müşterileri ödüllendirdi. Numara taşınabilirliğinin hayata geçmesini sağladık; Avea'nın gelecek vizyonunun sadece kendi müşterisini düşünmek olmadığının en güzel örneği. Avea, Avealı olmayanı da düşünür.”


AVEA AŞIKLARIN OPERATÖRÜ

Son rakamlara göre, Avea'da abone başına aylık konuşma süresi 309 dakika olarak gerçekleşti. Avea, bu rakamla Türkiye'nin en çok konuşturan operatörü unvanını elinde bulunduruyor. Basın toplantısında, Avea'nın çok konuşturan operatör olması, 'Avea aşıkların operatörü' esprisine neden oldu. Akdemir, Avea'nın Facebook'ta da 'Konuşturan Sayfa' kampanyasıyla bir ilke imza attığını belirterek, “Dünyada ilk defa bir telekomünikasyon şirketi sosyal medya üzerinden gerçek ürün veren bir kurgu gerçekleştirdi. Kampanya sadece kullanıcılar arasında yayılarak Facebook'ta 1,5 milyona yakın kişinin beğenisi alındı.” dedi.


ATA DEMİRER MARKAMIZA GÜÇ KATTI

Avea'nın 7. yıl pastasını markanın reklamlarında rol alan ünlü komedyen Ata Demirer ile Avea CEO'su Erkan Akdemir birlikte kesti. Akdemir, “Ata Demirer'li reklamlar şu ana kadar yaptığımız en iyi anlaşma. Markaya katkısı ve geri dönüşte çok başarılı.” dedi. Bu arada toplantının ilk bölümünde Ata Demirer, garson kılığında bir sürpriz yaparak sahnede sunumunu yapan CEO Akdemir'e otel ekstralarının hesabı getirdi. Ünlü komedyen Ata Demirer ise, Avea ile birlikte çalışmaktan mutlu olduğunu belirterek, reklamların büyük bir ekip çalışması sonucu ortaya çıktığını söyledi.


AR-GE sertifikasını alan ilk operatör

Türkiye'nin tek Ar-Ge sertifikasına sahip operatörü oldu.

Avea - Garanti Bankası işbirliğinde ve Mastercard ile Gemalto'nun da desteğiyle başlatılan BonusluAvea sadece Türkiye'de değil dünyada da bir ilk oldu.

Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri ile birlikte gerçekleştirilen Alodoktorum servisi, Türkiye'nin ilk görüntülü medikal koçluk hizmetini sundu.

Mobil Tahlil Projesi ile dünyada bir ilke imza atıldı.

Avea tam 9 yıl önce, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor?a'aynı anda sponsor olarak bir ilke imza attı.


4 büyük kulübe iletişim desteği

KARTALCELL, Fenercell, GSMobile ve TrabzonCell markaları altında Mobil Telekomünikasyon İşbirliklerini hayata geçirdi.

FCBarcelona'nın 'Türkiye Resmi Telekomünikasyon İş Ortağı' oldu.

Dünyada ilk defa bir telekomünikasyon şirketi sosyal medya üzerinden gerçek ürün veren bir kurgu gerçekleştirdi. Facebook'ta 1,5 milyona yakın kişinin beğenisi alındı.

Aveamuzik.com çatısı altında; Türkiye'nin ilk dual müzik streaming servisi olarak dikkat çekti.

2004 yılında yapılan Ringa servisi, Türkiye'nin ilk ringback tone servisi oldu.




13 yıl önce