|

Bahreyn, WiMAX'e geçen ilk ülke

Cihan
00:00 - 29/10/2007 Pazartesi
Güncelleme: 11:39 - 29/10/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Bahreyn, WiMAX'e geçen ilk ülke
Bahreyn, WiMAX'e geçen ilk ülke

Dünyanın ilk tüm ülkeyi kapsayan WiMAX ağının Körfez ülkelerinden Bahreyn'de başladığı bildirildi. Zain adlı iletişim şirketi tarafından 'Evimde Zain - Zainhome' adlı paket tarafından sunulan hizmet dahilinde şirket müşterileri sabit telefon hattına gerek kalmadan 2Mbps hızında internete bağlanabilecek ve aynı zamanda sabit telefon ve mobil telefon hizmetleri alabilecek.

Bu hizmeti alan kişiler ayrıca evlerini değiştirseler bile telefon numaralarını saklayabilecek. Evini değiştiren kişi sadece kablosuz üniteyi fişinden çekip yeni evinde aynı numarayla kullanmaya devam edecek.

Yeni hizmeti halka açıklayan Zain Bahreyn Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmed El Şatti, teknolojiyi hayatın kalitesini artırmak için kullandıklarını ve müşterilerinin istedikleri şekilde bağlantıda kalabilmeleri için yeni bir felsefe geliştirdiklerini belirtti.

Paket dahilinde müşteriler internete 2Mbps'ye kadar hızla bağlanabilirken bu paket sahipleri kendi aralarında ücretsiz konuşabilecek. Ayrıca tüm şehir içi, sabit ve mobil hat aramalarında da ücretsiz dakika verilecek.

Daha önce MTC olarak bilinen şirket geçtiğimiz Eylül ayında ismini Zain olarak değiştirmişti. Zain, Kuveyt, Ürdün, Bahreyn, Sudan, Irak, Lübnan ve 14 alt Sahara ülkesinde faaliyet gösteriyor. Yakın zamanda şirket, MTC Atheer adı altında Irak'ta 15 yıllık ülke geneli iletişim lisansı aldı. Zain'in merkezi Kuveyt'te bulunuyor.

16 yıl önce