|

Bilişim sektörü yeni anayasaya katkı için toplanıyor

00:00 - 9/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 19:18 - 9/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Bilişim sektörü yeni anayasaya katkı için toplanıy
Bilişim sektörü yeni anayasaya katkı için toplanıy

Bilgi ve iletişim teknolojileri (ICT) sektörü, yeni sivil anayasa çalışmaları kapsamında sektörün doğru tanımlanması ve gerekli katkının sağlanması için “Yeni Anayasa'da Bilişim ve Haberleşme Özgürlüğü Sempozyumu”nda 14 Nisan'da Abant'ta bir araya geliyor. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr Hüseyin Altaş ile bilgi ve iletişim sektör sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek sempozyumla ülkenin geleceğine önemli bir katkı sağlanması amaçlanıyor.


TBMM Başkanlığı Sivil Anayasa Çalışma Komisyonu'nun ilgili sektör STK'ları ve kurumlarıyla işbirliği için yürüttüğü yeni Sivil Anayasa çalışmaları tüm alanlarda olduğu gibi ICT sektörü de yakından ilgilendiriyor. Yeni çalışmalar kapsamında hem devlet hem de sektör; "Haberleşme Hürriyeti" başlıklı maddede yer alması düşünülen, "internet"in sivil anayasaya girmesi noktasında önemli gelişmeleri karşılamaya ve yeni sorumluluklar almaya hazırlanıyor.


"Haberleşme Hürriyeti" başlıklı maddede yer alması düşünülen, 'çağımızın en büyük teknolojik yeniliklerinden birisi olan "internet"in bu sivil anayasaya girmesi; devletin sorumlulukları ve görevleri arasına önemli birçok başlığın girmesi anlamına da geliyor. Çocukların internetten kaynaklanan tehlikelere karşı korunmasının temini; devletin, cinsellik, şiddet içeren internet yayınlarına karşı çocukları koruyucu tedbirleri alması; haberleşmenin gizliliği, sosyal devletin gereği olarak her vatandaşın iletişim araçlarından faydalanması' gibi birçok madde tüm ICT sektörünü yakından ilgilendiriyor.

12 yıl önce
default-profile-img