|

BMW’nin ‘sarı fırtınası’: BMW 3.0 CSL Hommage

Geçmiş yıllardaki efsane modellerini yeni konsept tasarımlarla bugüne uyarlayan BMW’nin bu yılki sürprizi 1970’lerin klasik tek kapılı modelinden yola çıkılarak geliştirilen 3.0 CSL Hommage oldu.

Yeni Şafak ve
12:55 - 23/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:58 - 23/05/2015 Cumartesi
Diğer

BMW adet haline getirdiği üzere artık her yıl geçmiş yıllarda efsane olan modellerinden birisini günümüze uyarlıyor. Önceki yıllarda karşımıza çıkan BMW 328 Hommage (1930'larda fırtınalar estiren BMW 328 Touring Coupe'un güncel konsepti) ve M1 Hommage (70'lerin sonu ve 80'lerin başındaki orijinal M1'in günümüze uyarlaması) gibi örneklerin ertesinde bu yılın seçilmiş konsepti ise 1970'lerin klasik tek kapılı modelinden yola çıkılarak geliştirilen 3.0 CSL Hommage oldu.





Özellikle fütüristik ve bir o kadar da gösterişli kokpiti ile dikkat çeken modelin yeşil/sarı karışımı rengi de oldukça isabetli bir seçim olmuş. İç mekanın oldukça sade tutulduğu modelde özellikle ahşap kaplama/dijital gösterge gibi karşıtlıklara giden BMW bu sayede nostaljiyi ve günümüzü muazzam bir şekilde aynı potada eritmeyi başarmış. Keza LED tavan ışıklandırması, metal pedal seti ve tabii ki uçak formu direksiyon simidi gibi yenilikler de bambaşka bir hava katmış modele.






Aynı iç yapısında olduğu gibi dış görünümde de geçmiş ve geleceği birleştiren BMW 3.0 CSL Hommage'in köpekbalığı formundaki ön tarafında karbon fiber ön splitter, lazer LED farlar ve çift böbrekli ön panjura yer verilirken arkasında ise oldukça kaslı çamurlukların, hava girişlerine yer veren kalın yan eteklerin ve ayna işlevi gören kameraların konuşlandırıldığını görüyoruz. 21 inçlik jantlara sahip olan konsepte yönelik bir diğer önemli ayrıntı ise dahili yangın söndürme sistemine yer verilmiş oluşu.






Concorso d'Eleganza Villa d'Este Fuarı'nda görücüye çıkan BMW 3.0 CSL Hommage'in performans verilerine yönelik bir açıklama yapılmış değil ancak kaputunun altında eBoost teknolojinin kullanıldığı turbo beslemeli 3 litrelik ve 6 silindirli bir motorun yer aldığını düşünürsek beklentileri rahatlıkla karşılayacak denli kaslı olacağını söyleyebiliriz.






Kötü haberi ise en sona sakladık: Takip edenlerin bileceği gibi geçtiğimiz konsept örneklerinden birisi olan i8'de sınırlı üretim gerçekleştiren BMW, bu modelde ise maalesef üretime gitmeme kararı almış durumda.



#bmw
#otomobil
#süper otomobiller
#konsept
9 yıl önce