|

Çanakkale ruhu mobile taşındı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı anısına Nusrat projesini gençlerle buluşturuyor. 4 farklı çalışmadan oluşan Nusrat projesinde 3 boyutlu mobil oyun da yer alıyor.

Yeni Şafak
15:22 - 24/04/2015 Cuma
Güncelleme: 16:14 - 24/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Tarihimizde önemli bir yere sahip olan ve en şanlı savunma savaşımız olarak kabul edilen Çanakkale Savaşı'nın 100. Yılı sebebi ile, gençlerimize şuheda bilinci kazandırmak ve zaferin ruhunu günümüz teknolojisini kullanarak farklı mecralara da ulaştırılmasına katkı sağlamak amacı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Nusrat projesi hayata geçirilmiştir.



Nusrat projesinde 4 farklı çalışma yer almaktadır.

Bu konu çalışmalar;


3 Boyutlu Çanakkale Mobil Oyunu:

Geliştirilen oyun ile zafere ulaşmak için ortaya konulan ruhun, günümüz teknolojisiyle gençliğe ulaştırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca cephede yaşanan olayların ve fedakarlıkların bir askerin perspektifi ile sanal dünyada yaşatılması hedeflenmektedir. Oyun aracılığı ile oyuncu, Çanakkale Muharebesi sırasında cephede yaşanan mahşeri ortamı bizzat hissedecektir. IOS, Android ve Microsoft platformlarında geliştirilen 3 boyutlu mobil oyun akıllı telefon ve tabletlerde oynanabilecek. 6 bölüm olarak tasarlanan oyunun her bölümünde farklı fonksiyonlar ve aşamalar yer almaktadır.



Şehit Teğmen İbrahim Naci'nin Günlüğü:

Teğmen İbrahim Naci Çanakkale Harbi sürecinde savaşmış ve şehadet mertebesine ulaşmış İstanbul doğumlu, 21 yaşında bir gençtir. Teğmen Naci, İstanbul'dan başlayan ve Gelibolu Kerevizdere'de sona eren anılarını bir günlükte 29 gün boyunca Osmanlıca olarak tutmuştur. Proje kapsamında, Teğmen Naci'nin günlüğü, her günü bir video olacak şekilde prodüksiyonu yapılmaktadır.



Sporcuların Harbi;

Balkan Harbi öncesinde başlayan ve Cumhuriyetin kurulmasına kadar geçen süre içerisinde Çanakkale Cephesi, Balkan Cephesi, Kafkasya Cephesi, Irak Cephesi, Kudüs Cephesi, Yemen Cephesi gibi birçok cephede savaşan sporcular anısına dijital bir kitapçık hazırlanmaktadır. IOS, Android ve Microsoft platformlarında yayınlanacak olan uygulamanın geliştirme süreci devam ediyor.



Anzak Mektupları;

Anzak Hikayeleri, Anzak'lı askerlere ait mektup ve günlüklerin özel ses efektleri ve görseller ile videolaştırılmasını içermektedir. Avustralya ve Yeni Zelanda'ya ait yöresel müziklerin yanı sıra savaş süresince çekilmiş görseller ve çizimler yer alacaktır.



#çanakkale oyun
#çanakkale savaşı oyun
#çanakkale 3d oyun
9 yıl önce