|

CeBIT'in açılışı 28 Şubat akşamı yapılacak

CeBIT Bilişim Fuarı'nın resmi açılışı, Erdoğan'ın merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın cenaze törenine katılabilmesi için 1 Mart yerine 28 Şubat akşamı yapılacak

00:00 - 27/02/2011 Pazar
Güncelleme: 18:32 - 27/02/2011 Pazar
Yeni Şafak
CeBIT'in açılışı 28 Şubat akşamı yapılacak
CeBIT'in açılışı 28 Şubat akşamı yapılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CeBIT Bilişim Fuarı'nın resmi açılışını Almanya Başbakanı Merkel ile birlikte 28 Şubat akşamı gerçekleştireceklerini açıkladı.


Erdoğan konuyla ilgili olarak şunları söyledi: '1986 yılından bu yana her yıl Hannover'de düzenlenen bilgi ve iletişim teknolojileri alanında dünyanın önde gelen fuarlarından biri olan CeBIT 2011'e ortak ülke olarak katılıyoruz.


Bu katılımın, ülkemizin bilişim teknolojileri alanında ulaştığı noktayı ve potansiyeli sergilemek ve bu alandaki işbirliği imkanlarının araştırılması bakımından önemli bir fırsat oluşturduğunu düşünüyorum.


CeBIT Fuarı'nın açılışına da bizzat katılarak hükümetimizin ülkemizde bilişim sektörüne verdiği önemi ve ülkemizde yapılan ve yapılacak yatırımlara güçlü ve kararlı desteğimizi buradan tüm dünyaya duyurma kararlılığındayım.


CeBIT 2011 Bilişim Fuarı'nın açılışının ardından Alman mevkidaşım Sayın Merkel ile bir akşam yemeğinde buluşma fırsatımız olacak. Bu görüşmede de ülkelerimiz arasında çok boyutlu ilişkileri ve işbirliğini ele almayı öngörmekteyiz. 


Sayın Merkel ile Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızın karşılaştıkları sıkıntıları çözmek için birlikte neler yapabileceğimiz hususunda da fikir teatisinde bulunacağız.


Ayrıca Avrupa Birliği'ne üyelik sürecimiz, Kıbrıs ve Ortadoğu'da vuku bulan son gelişmeler başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası diğer konuları da değerlendireceğiz.


Ziyaretim sırasında 1 Mart sabahı Merkel ile birlikte CeBIT Fuarı'nı ve fuara katılan Türk stantlarını ziyaretimizi az önce söylediğim gerekçeyle maalesef gerçekleştiremeyeceğim. Bu ziyareti vekaleten bakan arkadaşlarım yapacak.'

13 yıl önce