|

Cep telefonu saatli bomba gibi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde telefon tamirciliği yapan Erkan Aksoy, cep telefonu kullanıcılarına uyarılarda bulundu. Aksoy, cep telefonlarının geceden bağlanıp sabaha kadar şarjda kalmasının bataryanın şişmesine ve patlamasına neden olduğunu söyledi.

Cihan
00:00 - 29/07/2013 Pazartesi
Güncelleme: 12:06 - 29/07/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Cep telefonu saatli bomba gibi
Cep telefonu saatli bomba gibi

Birçok vatandaşın cep telefonlarını geceden şarja bağlayıp yattığını ve şarjdan sabah kalktıklarında çıkardıklarını kaydeden Aksoy, yapılan bu işlemin hem bataryanın ömrünün azalmasına, hem de uzun süre şarjda kalmasıyla birlikte bataryanın şiştiğini ve patlamaların meydana geldiğini belirtti.

Cep telefonu kullanıcılarının uzun süreli konuşmalarda mutlaka aksesuar kullanılması gerektiğini ifade eden Aksoy, cep telefonu malzemelerinde de orijinal malzemelerin kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Aksoy, "Cep telefonu kullanıcılarının telefonlarını uzun süreli olarak şarjda bırakmaları hem bataryalarının ömrünü azaltır hem de ısınıp şişmesine ve bununla birlikte de patlamasına neden olur. Telefonlarını en fazla 3 saat şarjda tutmaları gerekir. Uzun süre yapacakları telefon görüşmelerinde ise mutlaka aksesuar kullanmaları gerekir." dedi.

11 yıl önce