|

Cepten videoda birinciyiz

Interactive Advertising Bureau tarafından 24 ülkede yapılan “Mobil Video İzleyicileri Araştırması”na göre, akıllı telefonlardan uzun süreli video seyreden ülkeler arasında Türkiye başı çekiyor. Türkiye'yi Finlandiya, Çin, Rusya ve Singapur takip ediyor.

Yeni Şafak
04:00 - 4/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:04 - 3/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

Interactive Advertising Bureau'nun 24 IAB ülkesinin ortak katılımıyla gerçekleştirdiği, mobil video tüketimini küresel ölçekte irdeleyen araştırmaya göre, mobil ekranlar genel kanının aksine düzenli olarak uzun videolar izlemek için de kullanılıyor.



HER GÜN CEPTEN VİDEO İZLİYORUZ


Katılımcıların %36'sı telefonlarıyla günlük veya daha sık olarak 5 dakika ya da daha uzun süreli videoları izlediklerini söylüyor. Akıllı telefonlardan uzun süreli video seyredenlerin arasında Türkiye, Finlandiya, Çin, Rusya ve Singapur izleyicileri başı çekiyor. Hatta uzun metrajlı film ya da televizyon programlarının bölümleri de telefondan izlenebiliyor. Film ve program izleme konusunda özellikle Çinliler ön plana çıkıyor.



VİDEOLARA ERİŞİM SOSYAL AĞLARDAN


24 ülke için mobil video izleyicilerinin, videolara ulaşma yolları olarak şunlar öne çıkıyor: Video paylaşım siteleri (%62), Sosyal ağlar (%33), Web arama sonuçları (%20), Reklamlar (%14). Kullanıcılar akıllı telefonlarında kısa veya uzun süreli video tüketimlerinin yıldan yıla arttığını belirtiyor.



VİDEO TÜKETİM ARTIŞ HIZINDA ABD ÖNDE


En büyük oranda artış sırasıyla ABD (%50), Kanada (%42), Yeni Zelanda (%42), Güney Afrika (%42) ve İngiltere'de (%40) görülüyor. Bu eğilim, televizyon izleme alışkanlıklarını da etkiliyor. Çin'de % 37, Singapur'da % 35 oranında izleyici telefonlarında daha fazla video izledikleri için televizyonu daha az seyrettiklerini belirtiyor.



AYNI ANDA HEM TV HEM VİDEO İZLİYORLAR


Mobil video izleyicilerinin %22'si televizyon seyrederken aynı zamanda mobil video da izliyor. Bu tür çoklu ekran kullanımı Japonya hariç tüm ülkelerde göze çarpıyor.


#Interactive Advertising Bureau
#video mobil
#Mobil Video İzleyicileri Araştırması
9 yıl önce