|

Çift ekranlı akıllı telefon: UMi Zero 2​

Retina tarayıcı, flaşlı ön kamera ve kalp hızı​ ölçer gibi ekstralarla gelen üst seviye akıllısı UMi Iron'a 170 dolar(cık) bedel biçen UMi'nin yeni modeli çift ekranla geliyor.

Yeni Şafak
14:18 - 7/07/2015 Salı
Güncelleme: 14:19 - 7/07/2015 Salı
Diğer

Her ne kadar batı yarımkürede henüz pek bilinmese de, doğudan yükselen yeni bir yıldız daha var. Doğu derken Çin'den bahsediyoruz tabii ki. Yoksa Japonya olsun G. Kore olsun zaten yıllardan beri öğle güneşi gibi en tepedeler zaten.



UMi firması son dönemde oldukça üst seviye modelleri, bir o kadar uygun fiyatlandırma ile tüketicilerle buluşturan az sayıdaki Çin menşeli firmadan birisi. Örneğin geçtiğimiz haftalarda tanıtımı gerçekleştirilen ve önümüzdeki günlerde raflardaki yerini alması beklenen UMi Iron, retina tarayıcısı gibi

sahip olmasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Keza retina tarayıcısına ek olarak flaşlı ön kamera ve kalp hızı ölçer gibi ekstralara da yer verilen modelin tüm bu özellikleri sadece 170 dolar karşılığında sunması ise işin şüphesiz en harika tarafı idi.



İşte UMi'nin şimdi tanıtmaya hazırlandığı modeli de aynı Iron gibi önemli bir değişikliğe ev sahipliği yapacak. UMi Zero 2 ismini taşıyacak olan modeli bırakın ana akım telefonları,

hariç piyasadaki tüm telefonlardan ayıran özelliği çift ekranla gelecek oluşu. Ekranlardan ilki IPS panelli ve FHD çözünürlüğünde standart bir telefon ekranı iken, arkasında ise e-mürekkep tabanlı ikincil bir ekran bulunuyor. Gördüğümüz gibi arka ekran standart Android kullanıcı arayüzüne sahipken, üzerinde de LED flaşla desteklenen bir kameraya yer verilmiş.



Teknik özelliklerin neler olduğu henüz belli değil ancak sadece bu özellikten dahi modelin üst seviye bileşenlere ev sahipliği yapacağı zaten kesin.







Hülasa ne zaman çıkar bilmiyoruz. Keza açıkçası çok da önemli değil. Ne de olsa asla ülkemize (hatta muhtemelen ne Avrupa ne de ABD'ye) gelmeyecek ama bizim asıl merak ettiğimiz şey, Çinli firmalar tarafından son dönemde sık sık gerçekleştirilmeye başlanan bu tür dürtüklemelerin acaba ana akım üreticileri de tetikleyip tetiklemeyeceği...



Hem düşünsenize sadece kavis verdiği bir ekranla satışa sunduğu Galaxy S6 Edge ile birlikte bu denli bir fırtına koparmayı başaran Samsung böyle bir telefon çıkarsa acaba ne olurdu?





#umi
#akıllı telefon
#android
9 yıl önce