|

Çin istilası LG'yi vurdu!

Şu kadar söyleyelim: LG'nin üç aylık karı ile İstanbul'da ortalama bir muhitte ev bile satın alamayız!

Yeni Şafak
22:39 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:42 - 29/07/2015 Çarşamba
Diğer

Çeyreklik mali raporunu açıklayan LG cephesinde bütün suratlar asıldı. Tarihinin en kötü çeyreklik performanslarından birisine imza atmak zorunda kalan G. Kore devi, 3 aylık sürede toplam 14.1 milyon adet telefon satışı ile yıl bazlı baktığımızda %3 oranında bir gerileme yaşarken daha da kötüsü firmanın mobil departmanının işletme karı sadece 172,000 dolar ile sınırlı kaldı.



Sanırız '

LG, sattığı telefon başına 1.2 cent kar etti'

desek durumun vehameti daha net biçimde anlaşılır.




Peki neden?


Geçen günlerde kaleme aldığımız '

başlıklı analizimizde bu konuya zaten uzun uzadıya değindiğimizden bir kez daha tekrar etmeyelim ama şu iki temel noktayı da belirtmeden geçmeyelim:



1)

Çinli üreticilerin

stratejisiyle ortalığı iyice kızıştırdıkları akıllı telefon pazarında bu işten en büyük zararı HTC ile LG görüyor.



2)

Yeni tasarım çizgilerini ve form yapılarını piyasaya adapte etmekte Samsung'un gerisinde kalışı rakibiyle arasındaki farkı daha da açıyor ve bu sebeple de amiral gemisi modellerinde istediği rakamların oldukça gerisinde kalıyor.



LG'nin bu başarısızlığını oldukça iğneleyici bir dille kutlayan(!) One Plus CEO'su ise konuya ilişkin öyle bir tweet gönderdi ki kısa sürede kategorisinde 'trend topic' oldu bile:








Evet; Carl Pei'nin de dediği gibi, LG için şapkaları öne koymanın vakti geldi de geçiyor bile. Çünkü eğer böyle giderse kısa bir gelecek içerisinde LG de, Sony ile HTC'nin çoktan yuvarlandığı uçurumdan aşağıya düşerken bulacak kendini.



Raporun diğer detaylarına

erişebilirsiniz.

#lg
#samsung
#android
#akıllı telefon
9 yıl önce