|

Çocukları çıldırtacak uygulama!

Çocuklarını sık sık arayan; ancak telefonu sürekli meşgule verdiklerinden çocuklarına ulaşamayan Teksas'lı bir anne sıradışı bir uygulama yaptı, çocukları zorla telefonu açar oldu!

.
00:00 - 19/08/2014 Salı
Güncelleme: 14:18 - 19/08/2014 Salı
Yeni Şafak
Çocukları çıldırtacak uygulama!
Çocukları çıldırtacak uygulama!

Çocuklarına telefondan ulaşamadığı için çıkış yolu arayan anne Sharon Standifird, çocuklarına her daim erişebilmek için sıradışı bir yöntem buldu. İnternetten araştırma yaparak kendi çapında 'Ignore no more' isimli bir uygulama geliştiren anne Standifird, "Telefon tamamen kapatan ve kullanılamaz hale getiren bir uygulamaya ihtiyacım vardı" dedi.

Uygulamanın çalışma mantığı ise şöyle: Örneğin çocuklarınızı aradınız, o ise telefona cevap vermek yerine sizi meşgule aldı. Bu sırada Ignore No More devreye giriyor ve çocuğunuzun telefonunu kitliyor. Kızınız ya da oğlunuz size geri dönüş yapıp, geri arayana kadar da acil çağrılar hariç hiçbir yeri arayamıyor ya da mesaj atamıyor. Kısacası telefonunu kullanamıyor. Sonunda pes edip çocuğunuz sizi geri aramak istediği zaman ise sizin belirlediğiniz şifreyi telefona girmesi gerekiyor. Böylece çocuğunuz telefonu tekrar kullanmaya devam edebiliyor.

Şimdilik Android platformu için geliştirilen ve ilerleyen aylarda iOS platformuna da gelmesi beklenen Ignore no more uygulaması 1.99 dolardan Google Play Store aracılığıyla telefonlara indirilebiliyor.

10 yıl önce