|

Çocukları güvenli internetle koruyun

BTK Başkanı Acarer, çocukların yaz tatilinde daha çok internette vakit geçirdiklerine dikkati çekerek, zararlı içeriklerden korunmaları için "Güvenli İnternet"in tercih edilmesini istedi.

Aa
00:00 - 13/06/2013 Perşembe
Güncelleme: 11:44 - 13/06/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Çocukları güvenli internetle koruyun
Çocukları güvenli internetle koruyun

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, yaptığı açıklamada, 2012-2013 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle çocukların, uzun bir maratonun yorgunluğunu güzel bir yaz tatiliyle atma fırsatını yakalayacaklarını ifade etti.

Tatilin çocuklar için dinlenme, eğlence ve aynı zamanda dersler dolayısıyla pek fazla vakit ayrılamayan sosyal aktivitelerin gerçekleştirilmesi anlamına geldiğini dile getiren Acarer, ''Özellikle günümüzün dijital yerliler olarak adlandırılan çocuklarımız için yaz tatili denince ilk akla gelen boş vakit araçları internet ve bilgisayardır'' diye konuştu.

Velilerin hem kendileri hem de çocukları için Güvenli İnternet Hizmetini kullanmalarını tavsiye eden Acarer, Güvenli İnternet Hizmetinin, internet hizmetinin alındığı yetkililer tarafından ekstra ücret istenmeden sunulan ve internetin zararlı içeriklerinden koruyan filtreli erişim hizmeti olduğunu anlattı.

Güvenli İnternet Hizmetinin kolay ve bilgisayara program kurmaya gerek olmadığını dile getiren Acarer, ''Size Çocuk Profili ve Aile Profili olmak üzere iki seçenek sunar. İstediğiniz zaman Güvenli İnternet Hizmetini alabilir, istediğiniz zaman profilinizi değiştirebilir, isterseniz bu hizmetten dilediğiniz an vazgeçebilirsiniz'' dedi.

11 yıl önce