|

'Çok yakan' arabadan dava gelseydi anlardık

Avea'nın son reklamının, rakiplerinin başvurusuyla yayından kaldırılmasına Avea CEO'su Erkan Akdemir'den ilginç bir yorum geldi: “Reklam Özdenetim Kurulu varken, mahkemeye başvurmaları çaresizliklerinin göstergesi. Eğer arabanın üreticisi 'çok yakar' lafından dolayı dava açsaydı anlardık”

Melih Bayram Dede
00:00 - 1/03/2012 Perşembe
Güncelleme: 00:12 - 1/03/2012 Perşembe
Yeni Şafak
'Çok yakan' arabadan  dava gelseydi anlardık
'Çok yakan' arabadan dava gelseydi anlardık

Avea CEO'su Erkan Akdemir, Avea'nın son reklamının bir rakiplerinin başvurusu sonucu mahkeme kararıyla yayından kaldırılması ile ilgili olarak “Reklam Özdenetim Kurulu varken, mahkemeye başvurmaları çaresizliklerini gösterir. Eğer arabanın üreticisi 'çok yakar' lafından dolayı dava açsaydı, anlardık” dedi. Barcelona'daki Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC) gazetecilere açıklamalarda bulunan Akdemir, 2012'de cihaz pazarında çok daha aktif olacaklarını belirten Akdemir, şunları söyledi: “Önemli anlaşmalar yaptık. Mart ayında Samsung Galaxy 7.7 inç tabletini satmaya başlayacağız. Uzun bir süre sadece biz de satılacak. Kılıf ve Bluetooth paketiyle beraber satılacak. Geçen hafta Google Nexus'un satışına başladık. Bu cihaz da uzun süre sadece Avea'da olacak.”

AKILLI CİHAZ SAYISI ARTIYOR

Geçen yıl Avea'nın akıllı cihaz satışlarının yüzde 57 arttığını belirten Akdemir, “Akıllı cihaz kullanan abone sayımız 2 milyonu geçti. Abonelerimizin yüzde 16'sı akıllı cihaz kullanıyor. Dünya ortalaması yüzde 12. Jet Modem'deki payımız ise yüzde 28. TTNET'i de dahil edince modemlerde pazar payımız yüzde 35'i buluyor. Toplam pazardan aldığımız pay anlamında üç kat artış var. Mart ayının ikinci yarısında ayrıca, FC Barcelona Modem Türkiye'de satışa çıkıyor. FC Barcelona, Türkiye'de dört büyüklerden sonra en fazla taraftarı olan spor kulübü. FC Barcelona modemi alanlara kulübün attığı her gol için ekstra 100 MB internet kullanım hakkı vereceğiz” diye konuştu.

Mobil Dünya Kongresi'nin eskisi kadar hareketli olmasa da, tüm sektörün buluştuğu, yeni ürünlerin sergilendiği önemli bir yer olduğunu belirten Akdemir “Mobilitenin, mobil internetin çok fazla konuşulduğu bir alan. Operatörler cephesinden bakıldığı zaman, gelişmelerin nasıl bir yere oturduğunu da görme fırsatı buluyoruz.” dedi. Akdemir “Fuarda akıllı telefonlar, tabletler ve mobil uygulamalar daha çok ilgi çekiyor. Geçen seneden farklı bir resim görmedim” dedi.

VERGİLER CANIMIZI ACITIR

Yüksek vergilerin uygun fiyatlarla cihazların önüne geçtiğini söyleyen Akdemir “Bu engeller, teknolojinin yaygınlaştırmasını zorlaştırıyor. Türk tüketicisi çok zengin değil ki, ABD ya da Avrupa'dakinden daha fazla para ödeyerek cihazları satın alıyor. Mobil data kullanımında vergi indirimi kullanımı artırdı. Bu bir tesadüf değil, vergi indirimleri pazarı büyütüyor.Vergiler her gün canımızı acıtıyor”dedi. Cihaz maliyetinin üzerine ÖTV, KDV ve TRT bandrolü, distribütör ve bayi kârları ekleniyor.Bunlar cihaz maliyetlerinde yüktür”dedi.


Bankalar SMS'e ücreti doğrulamadı

Akdemir, bankaların SMS gönderimi için müşterilerinden ücret alacağına ilişkin bilgiyi, Bankalar Birliği'ne sorduklarını ancak Bankalar Birliği'nin doğrulamadığını söyledi. Akdemir "Kurumsal SMS, servis garantisi verdiğiniz, belli bir sürede erişme garantisi verdiğiniz ayrı bir hizmet. Bireysel kullanıcıya sunulan SMS'ten farklı bir hizmet.SMS gelirlerimiz artıyor. Sosyal medya kullanımı da artıyor” dedi.




12 yıl önce