|

Dakika 1 Gol 1: One Plus 2 rekora gidiyor!

Akıllı telefon dünyasının en çok beklenen modellerinden birisi olan One Plus 2 tanıtılalı henüz 3 gün olmasına rağmen sağlam bir rekor kıracağının müjdesini verdi bile.

Yeni Şafak
09:08 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 06:08 - 31/07/2015 Cuma
Diğer

Akıllı telefon dünyasının en çok beklenen modellerinden birisi olan One Plus 2 tanıtılalı henüz 3 gün olmasına rağmen sağlam bir rekor kıracağının müjdesini verdi bile.



One Plus'ın çiçeği burnunda amiral gemisinin ilk 72 saatte aldığı davetiye talebi

. Kaldı ki bu başvuruda bulunanların hepsinin de modele sahip olabileceği garanti değil. Neticede fiyat/performans oranını koruyabilmek için özellikle üretim aşamasında olabildiğince tasarruflu davranmak zorunda olan One Plus mecburen kademeli bir sistem belirlemek zorunda. Yani ilk başvuruda bulunanlar, referansı olanlar, yarışma veya promosyonlara katılanlar vb. gibi kriterler mevcut. Tabii uzun vadede dileyen herkes cihaza sahip olabiliyor neticede ama bildiğimiz gibi pek çoğumuz yeni bir modele eskimeden sahip olmak isteriz doğal olarak.





Geçtiğimiz sene ile kıyasladığımızda 50 katı aşkın bir davetiye talebi yaşanmış ki bu da modelin ne derece büyük bir potansiyel vaat ettiğini gösteren bir veri olarak değerlendirilebilir. Tabii diğer yandan geçtiğimiz sene başvuruların oldukça mütevazı seviyede kalmasının en önemli sebebinin modelin ilk kez görücüye çıkması olduğunu da atlamayalım. Neticede pek çoğumuz 'önce başkaları denesin, duruma göre ben de alırım' fikrinde olduğundan bu da oldukça anlaşılabilir bir tutum.



Ama düşünün ki bu durumda bile, dahası uzun bir süre sadece Çin'de satılmasına rağmen, toplamda 1 milyonu aşkın satış gerçekleştiren One Plus One'ın bu seneki performansı tahminimizce en az 5 milyona ulaşır. Ki muhtemelen geçer de.




Rakamın ciddiliğini vurgulamak için şunu belirtelim:



Dünyada bu kadar satabilen iPhone ile Galaxy S ve Note seriler haricinde dünyada bu kadar satabilen başka bir model yok. Düşünün ki LG G4 bile kendi evi olan G. Kore'de çıktığından bu yana

.



--------------


--------------


Velhasıl modelin detaylarını zaten önceki haberlerimizde ince ince anlattığımızdan bir kere daha tekrar etmiyor ve sadece fiyatını ve çıkış tarihini hatırlatmakla yetiniyoruz:




11 Ağustos itibarı ile satışa sunulacak olan modelin ilk pazarları Çin, AB, ABD, Kanada ve Hindistan olacak.


#one plus 2
#android
#akıllı telefon
9 yıl önce