|

Dünyanın 'çift bataryalı' ilk akıllısı: Innos D6000

Dünyanın çift batarya ile donatılan dünyanın ilk akıllı telefonu olan Innos D6000 satışa sunuldu. 2,480mAh gücündeki ana bataryasının yanı sıra onu hemen üzerine 3,520mAh kapasiteli ek bir bataryaya da yer verilen model bu sayede toplamda 6,000mAh'lık bir batarya gücüne erişerek pil sorunumuzu ortadan kaldırıyor.

Yeni Şafak ve
11:17 - 23/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 19:09 - 27/05/2015 Çarşamba
Diğer

Akıllı telefonlar her geçen gün gelişen donanım bileşenleri sayesinde bugün artık neredeyse bir mini bilgisayar işlevi ve gücü sağlıyor olsa da, en büyük handikapları olan batarya sorununa halen kalıcı bir çözüm bulunmuş değil.



Samsung, HTC veya Motorola gibi ana akım üreticilerin kullanıcılara bu yönde sunduğu çözümlere baktığımızda karşımıza genellikle güç tasarrufu, ultra tasarruf vb. gibi yazılıma yönelik iyileştirmeler geliyor. Bataryalar ise 2500-3000 mAh'lık güç seviyesinde seyretmeye devam ediyor. Haliyle donanımsal bir yenilik gerçekleşmediği için de özellikle yoğun kullanımda pil sorunları yaşamayı sürdürüyoruz.



İşte haberimizde konu olan Innos D6000 isimli model bu açıdan türdeşleriyle karşılaştırdığımızda önemli bir farklılığa sahip. Şöyle ki, Innos D6000 çift batarya ile donatılan dünyanın ilk akıllı telefonu. 2,480mAh gücündeki ana bataryasının yanı sıra onu hemen üzerine 3,520mAh kapasiteli ek bir bataryaya da sahip. Bu sayede toplamda 6,000mAh'lık bir batarya gücüne erişen model pil sorunumuzu da ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bir diğer önemli ayrıntı ise bataryalar birbirinden bağımsız çalıştığı için dilersek üsttekini çıkarıp harici şarj ünitesine sokabilmemiz. Diğer batarya bu esnada çalışmaya devam ettiğinden herhangi bir kesinti de yaşamıyoruz. Keza modele yönelik yine son derece önemli bir diğer incelik de, DuoCharge (çift şarj) teknolojisi kullanılmasından ötürü her iki bataryanın da eşzamanlı ve münferit olarak şarj edilebilmesi. Bu sayede normal telefonları ne kadar sürede şarj ediyorsak bunu da benzer sürelerde şarj edebiliyoruz. Resmi rakamlarına baktığımız zamansa karşımıza yoğun kullanım senaryosunda 3-5 günlük bir dayanma süresi çıkıyor ki hiç kuşkusuz oldukça tatmin edici bir süre bu. Şarjın C Tipi USB 3.1 soketi üzerinden yapıldığını da not olarak düşelim. Bunun pratikteki anlamı halihazırdaki en gelişmiş hızlı şarj desteği sunuyor olması. Diğer taraftan yine bu sayede USB 3.0 destekli diğer cihazlardan telefonumuza gerçekleştirdiğimiz dosya transfer hızlarımızın da USB 3.0 seviyesine yükseldiğini atlamayalım.





Android 5.0 Lolipop işletim sistemi yüklü biçimde gelen telefonun diğer teknik detaylarına baktığımızda ise karşımıza şunlar çıkıyor:



- 5.2-inç'lik FHD (1920x1080) çözünürlüğünde ekran



- Snapdragon 615 yongaseti (8 çekirdekli A53 işlemci+ Adreno 405 GPU)



- 3GB RAM/32GB dahili hafıza



- 16MP arka, 5MP ön kamera



- Çift SIM kart desteği



- LTE bağlantı desteği



- 72.2 x 144 x 11.9 mm; 188 gr



Bu arada modelin D6000m ismini taşıyan MediaTek yongaseti, 2GB RAM ve 8/16GB hafıza seçeneklerine sahip düşük maliyetli bir versiyonunun daha bulunduğunu da not olarak düşelim. Diğer özellikleri ise ağabeyi ile aynı.



Çin pazarında satışa sunulan modellerin küresel çapta dağıtımının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz belli değil. Fiyatlandırma ağabey için 290, küçük kardeşi içinse 160 dolar olarak belirlenmiş durumda.



#akıllı telefon
#batarya
#innos
#android
#android lollipop
#pil ömrü
#pil
9 yıl önce