|

Ekşisözlük'e Peygamber'e hakaret tepkisi!

Türkiye'nin geniş kullanıcı sözlük sitesi Ekşisözlük'te açılan bir başlık büyük tepki çekiyor. "Mekke'de doğan en büyük ga..t" başlık altında İslam peygamberi Hz. Muhammed'e hakaretler edildi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bu başlığı lanetledi.

yenisafak.com.tr / Teknoloji
00:00 - 20/07/2013 Cumartesi
Güncelleme: 15:37 - 20/07/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Ekşisözlük'e Peygamber'e hakaret tepkisi!
Ekşisözlük'e Peygamber'e hakaret tepkisi!

Ekşisözlük'te açılan bir başlık büyük tepki topluyor. "Mekke'de doğan en büyük ga..t" şeklinde açılan ve Hz. Muhammed'e isim vermeden hakaretlerin edildiği, geçtiğimiz günlerde ise silinen başlığa tepki gösterenler twitter'da #soysuzekşisözlük etiketiyle düşüncelerini dile getirdi.

Şimşek de tepki gösterdi

Ekşisözlük sitesine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de tepki gösterdi. Şimşek, twitter'da, bahsi geçen başlık ve altına yazılan yorumların görüntüsü ile birlikte "Peygamber Efendimize hakaret eden #soysuzekşisözlük 'ü lânetliyoruz..." şeklinde bir mesaj paylaştı.

10 Mayıs'ta açıldı

Ekşisözlük'te 10 Mayıs'ta "Harika" ismi tarafından açılan başlık daha sonra gelen tepkiler üzerine silindi. Başlığın silinmesi ise sözlükte tartışma çıkardı. Açılan "mekke'de doğan en büyük ga..t başlığının silinmesi" başlığının altına yazılan mesajlarda sözlük yönetiminin geri adım attığı belirtilerek eleştirildiği gibi, başlığın kaldırılması büyük destek gördü.

Twitter'da binlerce mesaj atıldı
Öte yandan twitter'da açılan #soysuzekşisözlük başlığına ise binlerce mesaj geldi.
11 yıl önce