|

Elçilikler de e-Devlet şifresi verecek

Dünyanın önde gelen bilişim ve teknoloji etkinliklerinden CeBIT Hannover 2011 Fuarı'na katılan Türksat A.Ş, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların, e-Devlet Kapısı şifre zarfını büyükelçiliklerden alabileceklerini açıkladı.

00:00 - 1/03/2011 Salı
Güncelleme: 11:49 - 1/03/2011 Salı
Yeni Şafak
Elçilikler de e-Devlet şifresi verecek
Elçilikler de e-Devlet şifresi verecek

Türkiye'nin 'Partner Ülke' olarak yer aldığı fuarın resmi açılışının, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından gerçekleştirildiği anımsatıldı.

Fuarın 'Ortak Ülke Türkiye' açılış töreninin bugün Hannover Messe 12 no'lu merkez salonda yapılacağı ve Fuarda 12. Salonda yer alan Türksat'ın, uydu hizmetleri, coğrafi bilgi sistemleri ve özellikle bilişim alanında yürüttüğü faaliyet ve projelerini uluslararası iş dünyasına tanıtacağı ifade edildi.

Türksat ayrıca Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları üzerinden verdiği katma değerli uydu, iletişim hizmetleri ve TürksatGlobe markası ile sunduğu coğrafi bilgi sistemi hizmetleri hakkında bilgilendirme yapılacağı duyuruldu. Türkiye'de e-Devlet Kapısı'nın teknik altyapısını Ulaştırma Bakanlığı adına hazırlayan ve işletmesini yürüten Türksat, yurt dışında yaşayan vatandaşların Türk Büyükelçiliklerinden e-Devlet Kapısı şifre zarfı alabileceklerini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı ile yapılan anlaşma kapsamında Türksat standını ziyaret eden vatandaşlara e-Devlet Kapısı şifre zarfları dağıtımına başlanacağı kaydedildi.

Türksat standında ayrıca 4,2 milyon kullanıcısı bulunan e-Devlet Kapısı Projesi başta olmak üzere, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) gibi projelerin ziyaretçilere tanıtılacağı belirtildi.

CeBIT Hannover Fuarında Türksat'ın ilk defa hizmete alacağı bir başka projenin ise e-Devlet Kapısı'na erişimde kamuya açık yerlerde kullanılacak e-Devlet Kiosk Projesi olacağı, Türkiye'de alışveriş merkezleri ve PTT şubelerine konulacak e-Devlet kioskları ile vatandaşların her yerden e-Devlet Kapısı hizmetlerine erişebilecekleri dile getirildi.

Türksat'ın, e-Devlet Kapısı, TAKBİS, e-Devlet Kiosk gibi projelerini başka ülkelere de ihraç etmeyi planladığı için CeBIT Hannover Fuarında çeşitli ülkelerden gelen sektör temsilcilerine söz konusu projeleri tanıtmak için çeşitli etkinlikler yürüteceği bildirildi.

13 yıl önce