|

En 'spam'ci 3. ülke Türkiye

İstenmeyen e-postaların mesaj trafiği içerisindeki oranı yüzde 81'e ulaştı. Türkiye, 'spam' gönderiminde ABD ve Rusya'dan sonra 3. sıraya yükseldi.

Melih Bayram Dede
00:00 - 12/05/2008 Pazartesi
Güncelleme: 18:22 - 11/05/2008 Pazar
Yeni Şafak
En 'spam'ci 3. ülke Türkiye
En 'spam'ci 3. ülke Türkiye

İnternet güvenlik şirketi Symantec tarafından yayınlanan bir raporda Türkiye, Amerika ve Rusya'dan sonra en fazla 'spam' (istenmeyen e-posta) gönderen ülke oldu.

Raporda Türkiye'yi sırasıyla, Çin, Brezilya, İngiltere, Polonya, İtalya, Fransa ve Almanya izledi. Son bir ayda gönderilen elektronik postalar içerisinde 'spam' oranının yüzde 81 gibi çok yüksek bir düzeye ulaştığı belirtilen raporda, 'spam' saldırıları şöyle gruplandı:

Ürünlerle yapılan e-posta saldırıları:
Genel ürün ve hizmete yönelik sunumların e-posta formatında kullanıcılara ulaşması ile gerçekleştirilen saldırılardır.
Yetişkinlere yönelik e-posta saldırıları:
18 yaş üstü kişilere yönelik ürün ve hizmetleri içeren saldırılardır. Finansal e-posta saldırıları: Para, borsa veya diğer finansal fırsatlara ilişkin sunumlardır.
Hileli e-posta saldırıları:
Gönderen kişi veya kişilerce yapılan dolandırıcılıkla sonuçlanan aktiviteler içerir.

Sağlıkla ilgili e-posta saldırıları:
Sağlıkla ilgili ürün ve hizmetlere yönelik sunumları içeren e-postalardır. Tedavilere, doğal ilaçlara, ilaçlara yönelik e-postalar gruba girmektedir.
Sahte e-posta saldırıları:
Tanınmış bir kurum tarafından gerçekleştirilen bir aktivite gibi gösterilmektedir. Aynı zamanda "Marka Hilekarlığı" veya "Phishing" olarak da tanımlanır.
Fırsat öngörülen e-posta saldırıları:
Reklamlarla verilen ikramiyeler, ödüller, indirimli fırsat ürünleri ne yönelik, örneğin seyahat teklifleri, sanal kumarhaneler içeren e-postalardır.
16 yıl önce