|

Erdoğan 90 günde 160 milyon kez okundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi Twitter hesabı, dünya çapında en popüler sosyal medya hesapları arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanının hesabından 1 Temmuz - 28 Eylül tarihlerinde paylaşılan tweetler toplamda 160 milyon kez görüntülendi. Diğer taraftan Yenikapı mitingi sonrası paylaşılan tweet ise rekor sayıda beğeni ve RT aldı.

Yeni Şafak ve
17:38 - 28/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 18:58 - 28/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İnternet kullanımının yaygınlaşması ve akabinde sosyal medyanın hayatımıza entegre olmasıyla milyonlarca insan bu platformlarda boy göstermeye başladı. Günümüzde artık birçok kişinin birden fazla sosyal ağ hesabı bulunuyor. Hatta yurtta ve dünyada günlük gelişmeler artık bu platformlar üzerinden takip ediliyor.



Hal böyle olunca geniş kitlelere hitap eden ünlü isimler de sosyal medya üzerinden seslerini daha kolay bir şekilde duyurabiliyor. Bu vesileyle devlet başkanları, sanatçılar, gazeteciler kısacası halk nezdinde bilinen isimler onaylı sosyal medya hesabı açmaktan geri durmuyor. Sosyal medyayı en iyi ve aktif kullanan isimlere baktığımızda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görüyoruz. Üstelik sadece kendi ülkemiz sınırları içinde değil, dünya çapında…



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sosyal Medya Danışmanı İsmail Cesur, son üç aylık verileri açıkladı.










Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi Twitter hesabından son 3 ayda paylaştığı tweetlerin aldığı görüntülenme oranları da bunu destekliyor. Gördüğümüz üzere 1 Temmuz – 28 Eylül tarihlerinde paylaşılan tweetler 160 milyon kez görüntülenmiş.




Listeye detaylı bir şekilde baktığımızda görüntülenme oranlarının temmuz ayının ortalarında yani 15 Temmuz ve sonrasında artış gösterdiğini görüyoruz. Bildiğimiz üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz'da insanları sokağa çağırmış ve darbe girişimi başarısız olana kadar sokakların terk edilmemesi gerektiğini ifade etmişti. Bu rakamlara baktığımızda bu çağrının ne kadar etkili olduğunu ve bu çağrıyı iletmek için Twitter'ın ne kadar güçlü bir platform olduğunu bir kez daha anlamış oluyoruz.










Son 3 ayda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tweetleri toplamda 1 milyon Retweet, 2,7 milyon beğeni ve 217 bin yanıt almış. Erdoğan bu alanda dünya çapında zirvede görünüyor. Zira ABD Başkanı Barack Obama, Hindistan Başbakanı Narendra Modi gibi devlet liderlerinin daha çok takipçisi olmasına rağmen, bu RT ve beğeni sayılarına ulaşamıyorlar.










Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son zamanlarda en çok beğenilen ve RT edilen paylaşımı ise Yenikapı mitingi sonrası paylaşılan tweet. #TekMilletTekYürek etiketiyle paylaşılan tweet, tam 45 bin kez Retweet edildi ve 110 bin kişi tarafından beğenildi.












#Twitter
#Sosyal Medya
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
8 yıl önce