|

Facebook'ta son 6 gün!

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, 12 Mart tarihi itibariyle sistemsel bazı algoritmaları değiştireceğini açıkladı. Aktif olmayan hesaplar ve spam olduğu düşünülen hesapların sayfalardan silinmesiyle beğeni rakamlarında düşüş yaşanacak.

Yeni Şafak
11:44 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 10:03 - 6/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

Facebook 12 Mart'tan itibaren kullanıcıların ve şirketlerin dikkatini çekecek bir gelişmeye hazırlanıyor. Sayfalardaki beğenen kişi sayılarından değişiklik olacağını belirten Facebook, Instagram'da yaptığı gibi aktif olmayan kullanıcıları tek tek belirleyip sayfalardan düşecek.


Hesabını donduran ya da 'spam' olduğu düşünülen Facebook hesaplarının kaldırılmasıyla sayfaların takipçi rakamlarında ciddi düşüşler bekleniyor. Milyonlarca takipçisi olan sayfaların bu gelişmeden olumsuz yönde etkileneceği düşünülüyor. 


Facebook'un uyarı mesajında "Sayfalarınızı beğenen kişi sayısını ölçme yöntemimizi güncelledik. Aktif olmayan Facebook hesaplarından gelen beğenmeleri kaldıracağımız tarih olan 12 Mart'tan itibaren, Sayfalar beğenen sayısına bir azalma görebilir" yazısı yer aldı. 


Facebook işlemin 12 Mart'ta başlayacağını belirtse de, şimdilik daha detaylı bilgi paylaşmamayı tercih etti. 


#facebook 12 mart
#facebook beğeni
#facebook dondurma
9 yıl önce