|

Facebook''tan bu tuzağa dikkat!

Iğdır'da yaşayan S.G., sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tanıştığı kadın tarafından 4 bin lira dolandırıldı.

Dha
00:00 - 9/09/2014 Salı
Güncelleme: 14:37 - 9/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Facebook''tan bu tuzağa dikkat!
Facebook''tan bu tuzağa dikkat!

S.G. yaklaşık iki hafta önce Facebook'ta dul ve bir çocuk annesi olduğunu belirtip, kendisini 'Meral Duman' olarak tanıtan kadınla tanıştı. 'Meral Duman', S.G.'ye 280 bin İsviçre Frangı olduğunu ancak tek başına bozduramadığını, yardım ederse yarısını kendisine vereceğini yazdı. Teklifi kabul eden S.G., kadının talimatları doğrultusunda Burdur'un Tefenni İlçesi Seydiler Köyü'ne giderek kadının teyzesinin oğlu olduğunu söyleyen kişiye 4 bin lira verdi. Kadının açtığı telefonla Isparta'ya geçen S.G., bir daha kadınla bağlantı kuramayınca dolandırıldığını anladı ve şikayetçi oldu.

Aynı kadının daha önce kendisini 'Sibel Sönmez' diye tanıttığı ve aynı bahaneyle Ankara'da yaşayan bir çiftçiyi de 14 bin lira dolandırdığı ortaya çıktı.

'BAŞKALARI BU TUZAĞA DÜŞMESİN'

Kendisinin dolandırıldığını, başkalarının bu tuzağa düşmemesi için çok dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen S.G. şunları anlattı:

"Kadın beni Facebook'ta arkadaş olarak ekledi. Adının 'Meral' olduğunu söyleyen kadın, teyzesinin baktığı yaşlı kadının öldüğünü söyledi. Bu yaşlı kadının dağıtılan eşyalarından koltuğu teyzesinin aldığını belirtti. Koltuğun içindeki sandıktan 280 bin İsviçre Frangı çıktığını anlatarak bozdurmak için benden yardım istedi. Paraların resimlerini bana gönderince inandım ve kabul ettim. Teyzesinin Burdur'un Tefenni İlçesi Seydiler Köyünde yaşadığını oraya gitmem gerektiğini bildirdi. Ben de uçakla Antalya'ya, oradan da denilen yere gittim. 'Meral'ın teyzesinin oğlu olduğunu söyleyen 'Osman' adında birisi gelip benden 4 bin lira aldı ve paraları getireceğini söyledi. Bir süre sonra kadın beni arayarak Isparta'ya gelmemi ve kendisini oradan almamı istedi. Isparta'ya varınca telefonu kapalıydı. Bir daha kendisine ulaşamadım. Dolandırıldığımı anladım."

10 yıl önce