|

GM'nin hedefi ilk 10'a girmek

General Mobile Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman, “Katma değerli hizmet üretimine yoğunlaşarak akıllı ürünlerle dünyaya açılmayı planlıyoruz. 2023'te Türkiye'den uluslararası alana çıkacak 10 şirketten biri olmak istiyoruz” dedi

Melih Bayram Dede
00:00 - 28/03/2012 Çarşamba
Güncelleme: 23:21 - 27/03/2012 Salı
Yeni Şafak
GM'nin hedefi ilk 10'a girmek
GM'nin hedefi ilk 10'a girmek

FATİH projesinin pilot uygulamasında kamunun tercih ettiği tablet bilgisayarları üreten General Mobile, ürünlerini yurtdışına da ihraç etmek için harekete geçti. Bu amaçla şirket bünyesinde özel bir birim kuran şirket 10'dan fazla ülkeye ürünlerini satmayı başardı. General Mobile Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman, “FATİH projesi kapsamında okullara ilk etapta dört bin tablet bilgisayar gönderdik. Şu ana kadar aldığımız tepkiler olumlu. Teknik destek için ekip oluşturduk. Ürünlerimizi yurtdışına da ihraç etmeye başladık. General Mobile olarak, katma değerli hizmet üretimine yoğunlaşarak kullanımı kolay akıllı ürünlerle dünyaya açılmayı planlıyoruz. 2023'te Türkiye'den uluslararası alana çıkacak 10 şirketten biri olmayı amaçlıyoruz.” dedi.

GİDİŞ TEK CİHAZA DOĞRU

Teknolojinin gelişimiyle birlikte akıllı telefon, tablet bilgisayar ve kişisel bilgisayar olmak üzere farklı cihazların kullanıldığını hatırlatan Yaman, “Akıllı ürünlere duyulan ihtiyaç giderek arttı. İnsanların artık kullanımı kolay ve rahat taşınabilir tek bir akıllı ürüne ihtiyacı var. Burada amacımız, insanların birden fazla cihaz kullanmak yerine tek cihazla tim ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir ürün ortaya çıkarmak” şeklinde konuştu.

HEDEF KİTLE DE GENİŞ

Akıllı cihazlarda en çok geniş ekran seçeneği arandığını ifade eden Yaman, şunları söyledi: “Bu durum bize tabletle telefon arasında bir ürüne ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. Sunduğumuz son ürün Planet'in en büyük farkı yüzde 20 daha geniş ekranı. 4:3 oranındaki bu ekran dünyada bu alandaki ilk örnek. Bu ürün yalnızca gençlerin değil anne-babalar dahil çok daha geniş bir kitlenin kullanımı için geliştirildi.”


Geniş ekranlı ilk ürün

General Mobile'ın son ürünü Planet'le ilgili bilgi veren General Mobile Genel Müdürü Muzaffer Gölcü, Planet'i kendileri için bir kilometre taşı olarak niteleyerek Planet'in akıllı telefonlarda daha önce görülmemiş ölçüde geniş ekranıyla benzersiz deneyim sağladığını vurguladı. 4.0 inç genişliğindeki 600X800 4:3 oran ekranıyla Planet, kusursuz mesaj ve mail okuma / yazma deneyimi sağlarken mobil oyun, video izleme ve internet keyfini kat kat artırarak kullanıcılara ulaştırıyor.



12 yıl önce