|

Google Maps yenilendi

Toplu taşımadan rotalara, trafik bilgisine kadar bir çok yenilikle Google Maps tekrar yayında.

.
00:00 - 25/02/2014 Salı
Güncelleme: 12:14 - 25/02/2014 Salı
Yeni Şafak
Google Maps yenilendi
Google Maps yenilendi

İlk bakışta çok farklı görünmese de Google''ın uzun bir süredir merakla beklenen yeni Haritalar''ı sonunda yayında

Yeni tasarımla Google Earth ve fotoğraflara kolay erişim

Öncelikle Google Haritalar''ın yeni tasarımda eskisine göre sadeleştirildiğini ve kullanımının daha kolay hale getirilmeye çalışıldığını görüyoruz. Sayfayı açtığınızda sizi yalnızca harita ve solda üstte arama çubuğu karşılıyor. İlk aramanızı yaptığınızda, haritanın sağ alt köşesinde ''Street View''ı temsil eden ''Pegman''le tanışıyorsunuz. Pegman''i tıkladığınızda Street View''ı olan bütün caddeler maviye dönüşüyor.

Eskiden olduğu gibi Pegman''i sürükleyip bıraktığınızda Street View''a ulaşıyorsunuz. Google''ın bir öncekinden farklı olarak çok daha fazla fotoğrafları ön plana çıkardığını görüyorsunuz. Arama yaptığınızda arama yaptığınız yerin fotoğrafları ekranın altında size adeta görsel sunum yapıyor bunun en güzel yanı ise sokak fotoğraflarına kadar indirgeyebiliyor olması. Bununla birlikte Street View''la artık gitmek istediğiniz bir rotayı görmeniz de kolaylaştırılmış. Çıkış ve varış noktanızı yazdığınızda oraya nasıl gidebileceğinizi ve etrafınızda neler olduğunu Street View''da takip edebiliyorsunuz.

Etkinlik listelemesi

Sinema, tiyatro, opera gibi favori mekanlarınızı Google Haritalar''da aradığınızda, eski sonuçlara ek olarak, güncel etkinlik bilgilerine erişebiliyorsunuz. Özellik henüz Türkiye''de yaygınlaşmadı ama önümüzdeki günlerde mekan sahiplerinin bu bilgileri sıklıkla güncelleri bekleniyor.

Detaylı trafik bilgisi ve Transit

Google''ın yeni haritaları trafiğin durumunu daha detaylı bir şekilde verecek şekilde, azdan çoğa dört farklı renk koduyla güncellenmiş. Henüz Türkiye''de aktif olmayan bu iki özelliğin, yakında Türkiye içinde açılması bekleniyor. Buna göre Google, size gitmek istediğiniz yere varış sürenizi de hesaplıyor. Bunun yanında halk ulaşımını kullananlar içinse, Transit özelliği düşünülmüş. Google gitmek istediğiniz iki nokta arasında size hangi toplu taşıma aracını kullanabileceğine dair öneriler getiriyor.

10 yıl önce