|

Google'ın en popüleri: 'iPhone'um yavaşladı!'

iPhone'cuları kızdıracak 'gibi görünen' bir haberimiz var sırada, işin aslı öyle değil ama...

Yeni Şafak ve
17:23 - 8/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:06 - 8/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Malum yeni iPhone çıktı geçenlerde. Üstelik bu seferki gerçekten oldukça güçlü. Hatta selefi ile arasındaki performans farkını önceki nesillerle kıyasladığımızda çok daha arttırdı. Peki tüm bunlar ne anlama geliyor?





bize cevabı 'mevcut iPhone'umuzun oldukça yavaşladığı' olacak. Çünkü her yeni iPhone çıkışında 'yavaş iPhone' aramaları tavan yapıyor imiş. Üstelik sadece bu yıl yahut geçtiğimiz yıl için değil. 2008'den yani iPhone 2G'nin üzerine gelen iPhone 3G'ten beri istisnasız her yıl aynı şey vuku buluyor. Yeni iPhone çıktığı gibi önceki modelleri kullananlar 'yavaş iPhone' deyip Google'lıyorlar.



Tabii işin aslı bu değil. Daha doğrusu 'şakayla karışık' işin aslı bu. Ne de olsa her yeni iPhone yeni donanım bileşenleri ile geldiğinden selefinden de doğal olarak daha güçlü.



Ve tabii işin bir de iOS tarafı var. Yeni iOS sürümü her ne kadar geriye dönük uyumlu olsa da tabii ki yeni özellikler ile geldiğinden daha fazla kaynak tüketiyor ve bu da eski modelleri daha fazla zorladığından sanki yavaşlamış gibi hissediyoruz biz de.



E beri tarafta da psikolojik boyutu var bir de olayın. Yenisi çıktı ya, yavaşlamasa bile sanki yavaşlamış gibi geliyor bize.



Velhasıl grafiğimizi aktaralım ve istatistik yalan söylemez diyerek bağlayalım:









#iphone
#apple
#iphone 6s
#google
#akıllı telefon
9 yıl önce