|

Google''ın rehberi artık bir Türk!

Teknoloji devi Google''ın en önemli servislerinden biri olan Maps''in (Haritalar) başına Türk bir yönetici geldi. Google''da Maps''ten sorumlu Global Pazarlama Müdürü olan Eren Kantarlı aynı zamanda profesyonel bir yelkenci.

Hürriyet
00:00 - 15/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:42 - 15/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Google''ın rehberi artık bir Türk!
Google''ın rehberi artık bir Türk!

Türklerin Silikon Vadisi''ndeki başarı hikayelerine bir yenisi eklendi. Profesyonel yelken yarışçısı da olan ve 2011 yılında teknoloji devi Google''da çalışmak için ABD''ye taşınan Eren Kantarlı, geçtiğimiz ay itibariyle şirketin ''Haritalar'' (Maps) bölümü global pazarlama yöneticisi oldu. 2007 yılında Google''ın Türkiye''deki ofisinde işe başladığını söyleyen Kantarlı, ilk önce Türkiye ve Yunansitan''dan sorumlu tüketici ve ticari pazarlama müdürü olduğunu söylüyor.

''CÜZDAN'' BİLE EMANETTİ

Kantarlı, ''Daha sonra 2 yıl süren yoğun görüşmeler sonucunda 2011 yılında Google''ın Merkezine transfer oldum. Google Offers ve dijital cüzdan servisi olan ''Wallet''ta ürün pazarlama görevlerini sürdürdüm'' dedi. Daha önce sadece Kuzey Amerika''nın bağlı olduğu bölgeleri yönettiğini ifade eden Kantarlı sözlerine şu şekilde devam ediyor: ''Doğal olarak sorumlu olduğum ekiplerin ve projelerin ebatları çok büyüdü. Aslında Google Haritalar tek bir ürün gibi görünse de onlarca küçük ürünün birleşmesinden oluşuyor. Genel olarak bilenen Street View ya da navigasyon bunlardan sadece birkaçı. Önümüzdeki dönemde bu ve benzeri alt ürünler dahil Google Haritaları yeni coğrafyalara ulaşmasını ve entegre pazarlama çalışmalarıyla tanıtımını yapmak önceliklerim arasında yer alıyor''

TÜRKİYE FIRSATLAR BARINDIRIYOR

En büyük hayalinin Türkiye''ye dönmek olduğunu ifade eden Kantarlı, Silikon Vadisi''nde öğrendiği yöneticilik becerilerini Türkiye''de değerlendirmek istediğini dile getiriyor. Kantarlı, öncelikli olarak Google''daki hedeflerine ulaşması belirterek, ''Aslında bilişim teknolojilerinde Türkiye el değmemiş bir ülke. Büyük fırsatlar barındıran bir pazar. Ancak risk sermayedarı ve melek yatırımcı sayısı cok az. Öncellikli olarak ''girisimcilik'' ruhunu Türkiye''de destelememiz ve babadan oğula geçen tüccarlıktan öteye gecçirmemiz gerekiyor'' diye konuştu. Öte yandan Silikon Vadisi''ni 5-10 yılda kopyalamak isteyen Chicago ve Seattle''ın başarısız örnekler olduğu ve Türkiye''nin 20-30 yıllık bir projeyle çalışması gerektiği Kantarlı''nın sözleri arasında yer aldı.

DÜNYA KUPASINA HAZIRLANIYOR

PROFESYONEL bir yelken yarışçısı olan Emre Kantarlı, Türkiye''de uzun yıllar markalar için yarıştı. Kantarlı, şu anda ABD''de ''GU Energy'' ve ''TMC'' sponsorlugunda J24 dünya yelken kupasına hazırlanıyor. Buna ek olarak NATO için bir makale yazan Kantarlı, bu makalenin Nato''nun hazırladığı bir kitapta basıldığı ve Brüksel''de yabancı diplomatlar ve askeri personelle çalıştığını ifade etti.

10 yıl önce