|

Hackerlardan medyaya büyük darbe!

Al Jazeera Türk'ün internet sitesi bugün Suriye Elektronik Ordusu isimli Hacker grubu tarafından hacklendi. Saldırı dünyada birçok kullanıcısı olan sosyal giriş servisi Gigya’ya gerçekleştirildiği için Yemeksepeti, Ferrari, Forbes, The Telegraph, Independent gibi sayfalara da ulaşılamadı.

15:24 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:12 - 27/11/2014 Perşembe
Diğer

Katar merkezli Al Jazeera'nin Türkçe yayın yapan internet sitesi Al Jazeera Türk, bugün Suriye Elektronik Ordusu isimli Hacker grubu tarafından hacklendi. Al Jazeera Türk sayfasının yanı sıra Ferrari, Forbes, The Telegraph sayfaları da ele geçirildi. 



Sitenin ana sayfasına girmek isteyenlerin karşısına You've been hacked by the Syrian Electronic Army (SEA) (Suriye Elektronik Ordusu tarafından hacklendiniz) mesajı çıktı ve ardından hacker grubunun logosu ekranda belirdi. Al Jazeera Türk internet sitesi, 22 Ocak 2014'te yayına başlamıştı.



YEMEKSEPETİ DE HACKLENDİ

Türkiye’nin en popüler yemek sipariş platformu Yemeksepeti de Suriye Electronic Army tarafından ele geçirildi. Yemek siparişi vermek için siteye girenler “Suriye Elektronik Ordusu tarafından hacklendiniz" notuyla karşılaştı. 


#al jazeera türk
#al jazeera hack
#Syrian Electronic Army
#suriye hacker grubu
9 yıl önce
default-profile-img