|

Hem klavyeli hem de dokunmatik akıllı telefon

Melih Bayram Dede
00:00 - 25/10/2010 Pazartesi
Güncelleme: 14:55 - 24/10/2010 Pazar
Yeni Şafak
Hem klavyeli hem de dokunmatik akıllı telefon
Hem klavyeli hem de dokunmatik akıllı telefon

Motorola tarafından geliştirilen ve Google'ın Android adlı işletim sistemini kullanan akıllı telefon MILESTONE, uzun bir bekleyiş sonunda nihayet Türkiye'de de satışa sunuldu. İlk ay sadece TeknoSA mağazalarında, daha sonra ise tüm satış noktalarında yerini alacak MILESTONE'un iki farklı modeli bulunuyor. MILESTONE'un başlangıç seviyesi olan model 999 TL, 8 MP kameraya sahip bir üst seviyesi XT720 modeli ise 1.199 TL. (Bknz:

)


Android işletim sistemi kullanan akıllı telefonların en büyük avantajı, Google servisleriyle büyük bir uyum içinde çalışması. Google hesabınızı ilk aldığınızda cihaza kurduğunuzda, Gmail, Takvim, Reader, Gtalk, Google Maps, Latitude, YouTube gibi tüm servislerde bilgileriniz aktif oluyor. Ve bu servislere ilişkin bildiriler size anında gösteriliyor. Tüm Android'li cihazlar gibi MILESTONE da kurumsal e-posta için Microsoft Exchange servislerini de destekliyor.


MILESTONE'un teknik özelliklerine baktığımızda benzeri cihazlardan en büyük farkının hem dokunmatik ekrana hem de QWERTY kayar klavyeye sahip olması. Bu sayede klavyeye ihtiyaç duyan kullanıcıları için farklı bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Motorola, 13.7 mm kalınlığına sahip bu cihaz için, 'dünyanın en ince kayar klavyesi' tanımını kullanıyor. Gerçekten de kayar klavyeye sahip cihazlar rahatsız edici bir kalınlığa sahip. MILESTONE'un diğerlerine oranla ince olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak en incesi olup olmadığına dair elimde bir veri bulunmuyor.


3.7 inçlik, WVGA, 480X854 piksel çözünürlüğünü destekleyen, 16:9 formatında görüntü veren, 16 milyon rengi destekleyen ekrana sahip olan MILESTONE, çoklu dokunmatik desteğiyle de kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Cortex A8 işlemcili MILESTONE, 5 ve 8 MegaPiksel LED flaşlı kamera seçenekleriyle, HD formatta hem fotoğraf hem de video çekebiliyor. 8 GB bellek kartı, GPS, MOTONAV, E-Compass Latitude, Stereo Bluetooth / BT 2.1, USB 2.0 ve 3.5 mm kulaklık girişi ürünün diğer özellikleri.


13 yıl önce