|

Her çalışanın önüne bilgisayar; yok artık!

Hemen hemen tüm işlerin bilgisayarlar üzerinden yürüdüğü günümüzde, şirketler her çalışanın önüne maliyeti 700 ile 1000 dolar arasında değişen bir bilgisayar koymak zorunda kalıyor. Peki maliyeti düşürmek için çözüm ne?

Melih Bayram Dede
00:00 - 22/12/2008 الإثنين
Güncelleme: 19:37 - 21/12/2008 الأحد
Yeni Şafak
Her çalışanın önüne bilgisayar; yok artık!
Her çalışanın önüne bilgisayar; yok artık!

Şirket, okul, internet kafe gibi, birden fazla kişinin bilgisayar kullanmasının gerekli olduğu durumlarda, herkesin önüne bir bilgisayar koymak yerine, bir bilgisayarı 11 kullanıcının 11 ayrı bilgisayar gibi kullanabilmesini sağlayabilirsiniz. Dojop Teknoloji tarafından uygulanan NCOMPUTING adlı ürünle, bir ana terminal bilgisayar ile 11 ayrı monitör, klavye ve fare kullanarak, 11 kullanıcılı bir çalışma ortam çok düşük maliyetle oluşturulabiliyor.

MALİYETİ SADECE 100 DOLAR

Bir bilgisayardan 11 bilgisayarlık ortam oluşturulabilmesi için her monitörün arkasına 100 dolara satın alınabilen bir X550 terminal seti takılıyor. NCOMPUTING çözümleriyle aynı anda, bir ana bilgisayardan, birden fazla kullanıcı, birbirinden bağımsız hatta eş zamanlı olarak aynı programı kullanabiliyor. Sistemde kullanılan ve monitörlerin arkasına monte edilen X550 terminal seti, işlemci, sabit disk ve bellek olmadan bilgisayar gibi çalışabilen bir ürün.

ELEKTRİKTE BÜYÜK TASARRUF

Düşük maliyet avantajı yalnızca ürün ilk alındığında değil ürünün her kullanımında ortaya çıkıyor. Bunun dışında bir bilgisayarın harcamış olduğu yaklaşık 250 Watt'lık güç tüketimi yerine her bir terminalin 1 Watt enerji tüketiminin olması, elektrik tüketiminde de ciddi bir tasarruf sağlıyor. Daha az yer kaplaması, fazla ısı yaymaması, sessiz çalışması, kolay yönetilebilir olması NCOMPUTING çözümlerinin avantajları olarak sıralanabilir. Bilgisayar donanım maliyetlerini düşürmek isteyen yöneticiler ayrıntılı bilgiyi dojop.com adresinden alabilir.


٪d سنوات قبل