|

İki bin liralık iPhone uygulaması çıktı

i4software tarafından geliştirilen Vizzywig 4K uygulaması yaklaşık bin dolar fiyat etiketi ile App Store'daki yerini aldı.

.
00:00 - 16/09/2014 Salı
Güncelleme: 13:22 - 16/09/2014 Salı
Yeni Şafak
İki bin liralık iPhone uygulaması çıktı
İki bin liralık iPhone uygulaması çıktı

Son açıklanan verilere göre 1.3 milyar uygulamaya ulaşan App Store, her geçen gün yeni uygulamalara ev sahipliği yapıyor. Son olarak mağazaya eklenen Vizzywig 4K adındaki uygulama ise yüksek fiyat etiketine sahip olması ile ön plana çıkıyor.

Kısa bir süre önce App Store'daki yerini alan Vizzywig 4K uygulaması tam olarak 999,99 dolar fiyat etiketine sahip.i4software tarafından yapılan iOS uygulaması, iPhone 5S tarafından destekleniyor. Ancak, Vizzywig 4K uygulaması iOS 7 mobil işletim sistemi ile çalışabiliyor. Bu yüzden uygulamayı satın alan kullanıcıların şimdilik iOS 8 güncellemesi yapmaması gerekiyor. Bu uygulama sayesinde ise iPhone 5S kullanıcıları, 4K Ultra HD video kaydı yapabiliyor.

Teknik olarak uygulama 4K fotoğrafları saniyede 24 kare hızla yakalıyor. Daha sonra çekilen görüntüler tek bir 4K video oluşturulacak şekilde birleştiriliyor. Bu yöntem biraz zahmetli ve garip gibi görünse de, doğrudan video kaydına göre bazı avantajları bulunuyor. Bunlar içinde en dikkat çekici olanı, tüm karelerin çekimi iPhone 5s''in 8 megapiksel sensörünün tamamı kullanılarak gerçekleştiriliyor, böylelikle ham, sıkıştırılmamış kalite elde ediliyor.

Vizzywig 4K saniyede 72 MB hızda, diğer bir deyişle saniyede 576 Megabitlik çekim gerçekleştiriyor. Bu, LG G3''ün erişti 4 MB/s''lik kayıt limitinin epey üstüne çıkıldığı anlamına geliyor.

Uygulama bağımsız görüntü çekimi yaptığı için, video klip içindeki her bir kareye erişme ve bunları tek tek düzenleme fırsatı da sunuluyor. Vizzywig 4K her bir kareyle tek tek uğraşmak istemeyenler için işi otomatik hâle de getirebiliyor. Kendi video editörü sayesinde geçişler, başlıklar, jenerikler eklemek, oluşturulan videoları hızlı şekilde YouTube''a yüklemek de mümkün oluyor.

10 yıl önce